Imbir-Soja marynowane steki z tuńczyka z sezamowo-arbuzowym smakiem

Imbir-Soja marynowane steki z tuńczyka z sezamowo-arbuzowym smakiem
Imbir-Soja marynowane steki z tuńczyka z sezamem-arbuz Relish może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 6,71 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pomarańczowy arbuz, zielona cebula, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Steki Z Tuńczyka Marynowane Imbirem, Grillowane steki z tuńczyka z ogórkowo-marynowanym imbirem, oraz Marynowane Steki Z Tuńczyka.

Instrukcje

1
Aby przygotować tuńczyka, połącz pierwsze 8 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Dodaj rybę do worka; uszczelnij. Marynować w lodówce przez 30 minut, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Aby przygotować smak, połącz arbuzy i następne 8 składników (przez olej sezamowy). Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
4
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjąć rybę z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Umieść rybę na stojaku grillowym pokrytym natryskiem; gotuj 3 minuty z każdej strony lub do średnio rzadkiego lub pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Podawać z smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
8
W razie potrzeby posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku

Składniki

680papryka habanerosteki z tuńczyka (około 3/4 cala grubości)steki z tuńczyka (około 3/4 cala grubości)0warzywo (np. szpinak)ciemny olej sezamowyciemny olej sezamowy2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia1warzywo (np. szpinak)starty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir3Spód: okruszki z herbatników grahamstarty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula3Spód: okruszki z herbatników grahamcienko pokrojona zielona cebulacienko pokrojona zielona cebula591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytryny (ok. 2 cytryny)świeży sok z cytryny (ok. 2 cytryny)1porcja startego parmezanuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwearbuz pomarańczowy pokrojony w kostkęarbuz pomarańczowy pokrojony w kostkę1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowy (około 3 pomarańczy)świeży sok pomarańczowy (około 3 pomarańczy)0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2warzywo (np. szpinak)ocet ryżowy przyprawionyocet ryżowy przyprawiony1porcja startego parmezanuSriracha (gorący sos chile, np. Huy Fong)Sriracha (gorący sos chile, np. Huy Fong)1porcja startego parmezanu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwearbuz czerwony pokrojony w kostkęarbuz czerwony pokrojony w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwearbuz żółty pokrojony w kostkęarbuz żółty pokrojony w kostkę

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn