Imbir-Sezam Grillowane Steki Tofu

Imbir-Sezam Grillowane Steki Tofu
Imbir-Sezam grillowane steki tofu może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 33g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, ryż krótkoziarnisty, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tofu imbirowo-sezamowe ze szparagami i Shiitakes, Sałatka z tofu i ogórków z sosem sezamowo-imbirowym, oraz Smażone Tofu z pikantnym sosem imbirowo-sezamowym.

Instrukcje

1
Umieść plastry tofu na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Odstawić 20 minut, naciskając od czasu do czasu.
3
Połącz imbir-Sezam Vinaigrette, kolendra, i sos sojowy w 13 x 9-calowym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sos SojowySos Sojowy
KolendraKolendra
ImbirImbir
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Usuń 1/4 szklanki mieszanki kolendry; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
5
Dodaj tofu do naczynia w jednej warstwie, obracając się do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Przygotować grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Dodaj plastry limonki do marynaty, obracając się do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterek LimonkiPlasterek Limonki
MarynataMarynata
8
Usuń plastry tofu i limonki z marynaty, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterek LimonkiPlasterek Limonki
MarynataMarynata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Miejsce tofu i plastry limonki na grill Rack pokryte sprayem do gotowania; grill 2 minut z każdej strony lub aż rumiane i dokładnie ogrzane, fastrygowanie od czasu do czasu z zastrzeżone marynaty. Łyżka 1/2 szklanki ryżu na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z 2 plastry tofu i 2 plastry limonki; skropić każdą porcję z 1 łyżka reserved mieszanka kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Plasterek LimonkiPlasterek Limonki
KolendraKolendra
MarynataMarynata
RyżRyż
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn