Imbir-Sezam Grillowane Steki Tofu

Imbir-Sezam grillowane steki tofu może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 33g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, ryż krótkoziarnisty, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tofu imbirowo-sezamowe ze szparagami i Shiitakes, Sałatka z tofu i ogórków z sosem sezamowo-imbirowym, oraz Smażone Tofu z pikantnym sosem imbirowo-sezamowym.
Instrukcje
Umieść plastry tofu na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Odstawić 20 minut, naciskając od czasu do czasu.
Połącz imbir-Sezam Vinaigrette, kolendra, i sos sojowy w 13 x 9-calowym naczyniu do pieczenia.
Usuń 1/4 szklanki mieszanki kolendry; odstawić.
Dodaj tofu do naczynia w jednej warstwie, obracając się do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut, obracając od czasu do czasu.
Przygotować grill na średnim ogniu.
Dodaj plastry limonki do marynaty, obracając się do płaszcza.
Usuń plastry tofu i limonki z marynaty, zastrzegając marynatę.
Miejsce tofu i plastry limonki na grill Rack pokryte sprayem do gotowania; grill 2 minut z każdej strony lub aż rumiane i dokładnie ogrzane, fastrygowanie od czasu do czasu z zastrzeżone marynaty. Łyżka 1/2 szklanki ryżu na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z 2 plastry tofu i 2 plastry limonki; skropić każdą porcję z 1 łyżka reserved mieszanka kolendry.