Idealnie Wilgotny Irlandzki Chleb Pszenny

Idealnie wilgotny Irlandzki chleb pszenny może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 351 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oleju roślinnego, mąki chlebowej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Złoty rodzynek i porzeczka Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Wilgotny Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Przygotuj płytką patelnię do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania.
W misce przesiać mąkę chlebową, mąkę pełnoziarnistą, sól, sodę oczyszczoną i 2 łyżeczki cukru.
Margarynę pokroić w mieszaninę mąki, aż kawałki będą prawie nie do odróżnienia. Zrobić dobrze w środku mieszaniny i wlać olej i maślankę. Mieszaj łopatką, aż sucha mieszanina zostanie całkowicie zwilżona. Przenieść ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Lekko zagnieść ciasto nie dłużej niż 1 minutę.
Umieścić ciasto na przygotowanej patelni; patelnia w dół i wokół, aby utworzyć okrągły bochenek.
Wytnij krzyż na wierzch bochenka palcem.
Wierzch posmarować 1 łyżką maślanki; na wierzch bochenka posypać 1 łyżeczką cukru.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut. Zmniejszyć ciepło do 375 stopni F (190 stopni C); obrócić patelnię i piec kolejne 30 minut.
Pozostawić bochenek do ostygnięcia na stojaku z drutu przed krojeniem.