Idahoan Molten Lava Cakes

Idahoan Molten Lava Cakes
Idahoan Molten Lava Cakes wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 405 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, cukier, instant espresso w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Ze Stopioną Lawą, Ciasto Ze Stopioną Lawą, oraz Ciasto Ze Stopioną Lawą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Obficie spray sześć 6 oz ramekins z nonstick gotowania sprayu i umieścić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
W podwójnym kotle roztopić czekoladę i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
4
Alternatywa: użyj średniej wielkości miski ze stali nierdzewnej, która znajduje się na małym rondlu (z wodą w rondlu), jeśli nie masz podwójnego kotła. Nie pozwól, aby woda dostała się do topniejącej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Zdjąć z ognia i ostudzić.
6
W dużej misce ubić jajka mikserem ręcznym przez kilka minut i dokładnie spienić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
Mikser RęcznyMikser Ręczny
7
Dodaj cukier, suche puree ziemniaczane, kakao w proszku, ekstrakt waniliowy, espresso w proszku i sól. Pokonać kilka minut, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
ZiemniakZiemniak
CukierCukier
SólSól
8
Dodać roztopioną mieszaninę czekolady i ubić przez pięć minut. Ten przepis działa najlepiej, jeśli dużo powietrza jest włączone do mieszaniny, aby ciasta lekkie i przewiewne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
9
Wlać do ramekinów. Nie pod piec lub nad piec ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Piec przez 15 do 17 minut. Miej na nie oko; chcesz, aby były stopione (nieco miękkie w środku), ale nie za bardzo.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Pozwól im odpocząć kilka minut przed podaniem. Centrum może trochę zatonąć-nie martw się.
12
Uruchom cienki nóż wokół wewnętrznej krawędzi, aby pomóc uwolnić ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
13
Wierzch wymieszać z cukrem pudrem i ubić śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
KremKrem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn