Hummus Wendy Jae
Hummus Wendy Jae to bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański przepis na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 117 kalorii . Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, bazylię, szałwię i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni bliskowschodniej. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 79% . Ta ocena jest całkiem dobra. Podobne przepisy to Basic Hummus , Basil Lime White Bean Hummus i Buffalo Wing Hummus .
Instrukcje
W blenderze lub malakserze zmiksuj czosnek i cebulę, aż będą drobno posiekane.
Dodaj ciecierzycę, jedną puszkę na raz, i miksuj do uzyskania puree. Wymieszaj z szałwią, bazylią, oregano, pietruszką, sokiem z cytryny i olejem; miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.