Hoosier Mama ' s Classic Apple Pie
Hoosier Mama ' s Classic Apple Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 810 kalorii, 15g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, masło, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hoosier Mama ' s Jeffersonville Pie, Hoosier Mama ' s Cranberry Chess Pie, oraz Hoosier Mama ' s Sugar Cream Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło pokroić w 1/2 cala kostki. Zamrozić 5 łyżek stołowych (70g)na 20 minut lub na noc; Pozostałe 1 1/8 patyczka schłodzić w lodówce do momentu użycia.
Ocet winny wymieszać z zimną wodą i odstawić.
Mąkę, sól i cukier połączyć w misce robota kuchennego i Puls 5 lub 6 razy połączyć.
Dodaj schłodzone masło i mieszaj przez 25 do 30 sekund, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać zamrożone masło i pulsować 15 do 20 razy, aż masło będzie w kawałkach wielkości grochu.
Dodać 6 łyżek octu i pulsować 6 razy. Ciasto powinno zacząć wyglądać krucho. Przetestuj ciasto, wyciskając niewielką ilość w dłoni. Jeśli łatwo trzyma się razem, to jest zrobione. Jeśli nie, dodaj 1/2 łyżki wody z octem i pulsuj jeszcze 3 razy. Powtarzaj ten proces w razie potrzeby, aż ciasto utrzyma się razem.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść razem, aż będzie gładkie; ciasto nigdy nie powinno się łączyć w robocie kuchennym.
Ciasto podzielić na 2 równe części i zwinąć w kulkę. Lekko spłaszcz kulki i zawiń osobno w folię.
Pozostawić ciasto w lodówce, aż będzie gotowe do użycia, co najmniej 20 minut, ale najlepiej na noc.
Umieść jabłka w średniej misce.
Dodać sok z cytryny i wrzucić łopatką, aż jabłka są dobrze pokryte.
W małej misce umieścić cukier granulowany, brązowy cukier, skrobię z tapioki, skrobię kukurydzianą, chiński proszek z pięcioma przyprawami i sól i ubić do połączenia.
Suche składniki wlać do miski z jabłkami i wymieszać, aż jabłka zostaną ponownie dobrze pokryte. Odstawić do maceracji na co najmniej 25 minut.
Umieść durszlak na średniej misce i przenieść macerowane jabłka na durszlak, upewniając się, aby zeskrobać w dół po stronie miski, aby uzyskać wszystkie soki, cukry i skrobie.
Odstawić jabłka na 25 minut.
Wlać osuszony sok do małego rondla, zeskrobując bok i dno miski, aby uzyskać każdą kroplę. Doprowadzić sok jabłkowy do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i nadal gotować sok jabłkowy delikatnie, aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Gdy osiągnie ona temperaturę pokojową, schłodzić rondel w lodówce przez około 20 minut.
Podczas gdy chłód, rozwałkować kulki ciasta. Każdy z nich musi być zwinięty w 14-calowe koło o grubości od 1/16 do 1/8 cala.
Lekko posmaruj 9-calową puszkę ciasta sprayem do gotowania i pyłem z mąką. Obróć puszkę, aby pokryć bok. Obróć puszkę i wyjmij nadmiar mąki.
Wybierz jedno ciasto okrążyć mocno przy krawędziach i wyśrodkować na przygotowanej puszce ciasta. Stuknij puszkę ciasta na blacie kilka razy, aż ciasto osiądzie w nim. Delikatnie wcisnąć ciasto w rogach puszki ciasta opuszkami palców.
Posypać pył skorupy do pustej skorupy ciasta.
Wlać jabłka, upewniając się, aby zeskrobać wszelkie suche składniki lub soki, które przyklejają się do boku miski. Zrobić studnię w środku jabłek i wlać zagęszczony sok jabłkowy. Nadzienie ciasta delikatnie wygładzić szpatułką i doprawić masłem.
Jeśli wycinasz dekoracyjne kształty z górnej skorupy, zrób to teraz. Staraj się zachować wycięcia w kierunku środka górnej skorupy. W przeciwnym razie zostaną wciągnięte do zaciskania i rozciągnięte poza kształt.
Wyśrodkuj górne ciasto wokół ciasta. Wyrównaj krawędzie górnej i dolnej skorupy i delikatnie zwiń je pod kciukiem i palcem wskazującym. Pracuj z powrotem wokół ciasta, szczypając zwiniętą krawędź. Upewnij się, że krawędź opiera się na krawędzi Pie tin.
Zagniatanie ciasta: chwyć krawędź skorupy ciasta kciukiem i palcem wskazującym każdej ręki, w odległości około 1 cala od siebie. Skierujcie prawą rękę w swoją stronę i w lewo, kiedy odsuniecie lewą rękę od siebie i w prawo.
Umieść lewą rękę 1/2 cala na prawo od pierwszego zagniatania i powtarzaj proces, dopóki nie przerobisz sobie drogi wokół skorupy ciasta.
Umieść palec wskazujący za każdym zagniataniem i ścisnij punkt na zewnętrznej stronie skorupy ciasta kciukiem i palcem wskazującym.
Odpowietrz ciasto: wykonaj ten krok, jeśli jeszcze nie zrobiłeś wycięcia. Trzy lub cztery proste szczeliny w górnej skorupie zrobi sztuczkę, chociaż piekarze ciasta używali otworów wentylacyjnych jako dekoracji od wieków, wymyślając wszelkiego rodzaju ładne wzory. W cukierni używamy otworów wentylacyjnych jako prowadnic, aby łatwo pokroić ciasto na sześć kawałków później.
Zamrozić zmontowane ciasto przez co najmniej 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C (400°f).
Posmaruj wierzch ciasta Pie umyć i piec przez 45 minut do 1 godziny, obracając o 180 stopni co 20 minut, aż skórka będzie ciemnobrązowa, a soki będą bulgotać gęsto przez otwory wentylacyjne.
Schłodzić przez co najmniej 2 godziny przed krojeniem.