Hoosier Mama ' s Classic Apple Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 810 kalorii, 15g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, masło, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hoosier Mama ' s Jeffersonville Pie, Hoosier Mama ' s Cranberry Chess Pie, oraz Hoosier Mama ' s Sugar Cream Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Masło pokroić w 1/2 cala kostki. Zamrozić 5 łyżek stołowych (70g)na 20 minut lub na noc; Pozostałe 1 1/8 patyczka schłodzić w lodówce do momentu użycia.
Dodać 6 łyżek octu i pulsować 6 razy. Ciasto powinno zacząć wyglądać krucho. Przetestuj ciasto, wyciskając niewielką ilość w dłoni. Jeśli łatwo trzyma się razem, to jest zrobione. Jeśli nie, dodaj 1/2 łyżki wody z octem i pulsuj jeszcze 3 razy. Powtarzaj ten proces w razie potrzeby, aż ciasto utrzyma się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść razem, aż będzie gładkie; ciasto nigdy nie powinno się łączyć w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Ciasto podzielić na 2 równe części i zwinąć w kulkę. Lekko spłaszcz kulki i zawiń osobno w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
Pozostawić ciasto w lodówce, aż będzie gotowe do użycia, co najmniej 20 minut, ale najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
W małej misce umieścić cukier granulowany, brązowy cukier, skrobię z tapioki, skrobię kukurydzianą, chiński proszek z pięcioma przyprawami i sól i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Ramię
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Suche składniki wlać do miski z jabłkami i wymieszać, aż jabłka zostaną ponownie dobrze pokryte. Odstawić do maceracji na co najmniej 25 minut.
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Umieść durszlak na średniej misce i przenieść macerowane jabłka na durszlak, upewniając się, aby zeskrobać w dół po stronie miski, aby uzyskać wszystkie soki, cukry i skrobie.
Wlać osuszony sok do małego rondla, zeskrobując bok i dno miski, aby uzyskać każdą kroplę. Doprowadzić sok jabłkowy do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i nadal gotować sok jabłkowy delikatnie, aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Gdy osiągnie ona temperaturę pokojową, schłodzić rondel w lodówce przez około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Podczas gdy chłód, rozwałkować kulki ciasta. Każdy z nich musi być zwinięty w 14-calowe koło o grubości od 1/16 do 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Lekko posmaruj 9-calową puszkę ciasta sprayem do gotowania i pyłem z mąką. Obróć puszkę, aby pokryć bok. Obróć puszkę i wyjmij nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
11
Wybierz jedno ciasto okrążyć mocno przy krawędziach i wyśrodkować na przygotowanej puszce ciasta. Stuknij puszkę ciasta na blacie kilka razy, aż ciasto osiądzie w nim. Delikatnie wcisnąć ciasto w rogach puszki ciasta opuszkami palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Posypać pył skorupy do pustej skorupy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
13
Wlać jabłka, upewniając się, aby zeskrobać wszelkie suche składniki lub soki, które przyklejają się do boku miski. Zrobić studnię w środku jabłek i wlać zagęszczony sok jabłkowy. Nadzienie ciasta delikatnie wygładzić szpatułką i doprawić masłem.
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Jeśli wycinasz dekoracyjne kształty z górnej skorupy, zrób to teraz. Staraj się zachować wycięcia w kierunku środka górnej skorupy. W przeciwnym razie zostaną wciągnięte do zaciskania i rozciągnięte poza kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
15
Wyśrodkuj górne ciasto wokół ciasta. Wyrównaj krawędzie górnej i dolnej skorupy i delikatnie zwiń je pod kciukiem i palcem wskazującym. Pracuj z powrotem wokół ciasta, szczypając zwiniętą krawędź. Upewnij się, że krawędź opiera się na krawędzi Pie tin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
16
Zagniatanie ciasta: chwyć krawędź skorupy ciasta kciukiem i palcem wskazującym każdej ręki, w odległości około 1 cala od siebie. Skierujcie prawą rękę w swoją stronę i w lewo, kiedy odsuniecie lewą rękę od siebie i w prawo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
17
Umieść lewą rękę 1/2 cala na prawo od pierwszego zagniatania i powtarzaj proces, dopóki nie przerobisz sobie drogi wokół skorupy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
18
Umieść palec wskazujący za każdym zagniataniem i ścisnij punkt na zewnętrznej stronie skorupy ciasta kciukiem i palcem wskazującym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
19
Odpowietrz ciasto: wykonaj ten krok, jeśli jeszcze nie zrobiłeś wycięcia. Trzy lub cztery proste szczeliny w górnej skorupie zrobi sztuczkę, chociaż piekarze ciasta używali otworów wentylacyjnych jako dekoracji od wieków, wymyślając wszelkiego rodzaju ładne wzory. W cukierni używamy otworów wentylacyjnych jako prowadnic, aby łatwo pokroić ciasto na sześć kawałków później.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
20
Zamrozić zmontowane ciasto przez co najmniej 20 minut.
21
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C (400°f).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
22
Posmaruj wierzch ciasta Pie umyć i piec przez 45 minut do 1 godziny, obracając o 180 stopni co 20 minut, aż skórka będzie ciemnobrązowa, a soki będą bulgotać gęsto przez otwory wentylacyjne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
23
Schłodzić przez co najmniej 2 godziny przed krojeniem.