Homary i kukurydza

Homary i kukurydza
Homary i kukurydza to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ząbki czosnku, żywe homary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Homary i kukurydza, Homary grillowane na węglu ze zwęgloną kukurydzą, pomidorami i niebieskimi ziemniakami, oraz Grillowane Homary Maine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu na małym ogniu, gotować masło z czosnkiem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż masło się rozpuści. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Przygotować grill do bezpośredniego i pośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Umieść homara na desce do krojenia, od strony skorupy w dół. Włóż końcówkę dużego, ostrego noża do ciała homarów tuż poniżej głowy (nie musisz się wstydzić tego procesubierze trochę siły) i odetnij homara od środka, przecinając ciało, ale nie przez tylną skorupę. (Skorupa będzie trzymać soki jak gotuje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Usunąć i wyrzucić worek głowy i jelita. Opłucz homara pod zimną bieżącą wodą. Aby pomóc homarowi pozostać płasko na grillu, włóż bambusowy szaszłyk przez mięso ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Usuń gumki na pazurach.
6
Posmaruj wnętrze homara odrobiną masła. Powtórz z pozostałymi homarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
7
Wyczyść ruszt do gotowania. Grilluj homary, od strony skorupy w dół, na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywą zamkniętą w miarę możliwości, aż mięso ogona będzie twarde i białe, 10 do 15 minut, szczotkując od czasu do czasu dodatkowym masłem. (Homary z miękkiej skorupy gotują się szybciej niż homary z twardej skorupy.) W tym samym czasie, jeśli grill jest wystarczająco duży, grilluj kukurydzę. Jeśli nie, grilluj kukurydzę po homarach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Posmaruj kukurydzę z odrobiną masła i grilluj na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż zbrązowieje w plamach i przetargu, 10 do 15 minut, okazjonalnie obracając. Kukurydzę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
9
Przenieść homary i kukurydzę na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
10
Rozgrzać mieszaninę masła na średnim ogniu, aż dojdzie do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
11
Dodać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
12
Homary podawać z kukurydzą i pozostałą mieszaniną masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Geoffroy Chablis Beauroy Vieilles Vignes Premier Cru. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Domaine Geoffroy Chablis Beauroy Vieilles Vignes Premier Cru
Domaine Geoffroy Chablis Beauroy Vieilles Vignes Premier Cru
Złoty żółty kolor, genialny, świetlisty i przejrzysty. Nos jest gęsty i pachnący subtelnymi nutami wanilii i przypraw, suszonych owoców i świeżych ... Ładny nos i delikatny. Wino jest bogate i delikatne w tym samym czasie, z subtelnymi nutami przypraw i tostów, pikantne usta udają małżeństwo mineralności i bogactwa kończące się niezwykłą złożonością.
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn