Homar Savannah
Homar Savannah trwa około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten przepis pescatarian ma 1147 kalorii, 114g białka, oraz 65g tłuszczu na porcję. Za $10.4 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 2. 14 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką pieprz, pół na pół, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 85%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Najlepsze z najlepszych Savannah Red Rice, Koktajl Savannah Z Absyntem, oraz Savannah Cheesecake Cookies.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Weź homara, połóż go brzuchem do dołu na blacie i ciężkim nożem przeciąć homara na pół, zaczynając za głową. To zabija homara, odcinając mu kręgosłup. Jeśli nie czujesz się komfortowo, poproś lokalny targ rybny o wycięcie go za Ciebie.
W dużym rondlu dodaj około 4 uncji sosu Newburg i postaw na małym ogniu.
Dodaj przegrzebki, krewetki i pokrojone grzyby. Gotuj, aż owoce morza będą w połowie ugotowane, około 5 minut.
Umieść SOS przegrzebkowy i krewetkowy na każdej połowie homara i posyp plasterkami provolone.
Dodaj plasterki pieczonej papryki i posyp świeżym startym parmezanem. Gotuj na złoty kolor, około 18 minut.
W średniej misce wymieszaj mąkę, paprykę, sól, pieprz i pieprz cayenne. Na średniej patelni do sosu rozpuść masło na małym ogniu.
Dodaj mąkę do roztopionego masła i ciągle mieszaj.
Dodaj sherry do sosu i kontynuuj mieszanie, aż zgęstnieje.
Dodaj pół na pół i podgrzej, nadal mieszając.
Podawać z homarem Savannah.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór na homara. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Roland Lavantureux Petit Chablis z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Roland Lavantureux Petit Chablis]()
Roland Lavantureux Petit Chablis
Gleby Portlandzkie w przedłużeniu nazwy Chablis, znany jako Petit Chablis, może nie cieszyć się taką samą reputacją jak Kimmeridgian, ale nasycają wina chrupiącą, żywą świeżością i pikantnym, cytrusowym aromatem, który przemawia do głębokiego składnika mineralnego Północnej Burgundii.