Hoisin-zalane Tofu i smażone warzywa
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Hoisin-zalane Tofu i smażone warzywa może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 30g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pięć przypraw w proszku, chile pasty, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Udon z tofu i smażonymi warzywami, Tofu sezamowe z warzywami smażonymi z gotowania światła, oraz Hoisin Tofu Z Warzywami.
Instrukcje
Aby przygotować tofu, połącz pierwsze 6 składników, dobrze mieszając trzepaczką. Ułóż tofu w jednej warstwie na wyłożonej folią galaretką patelni; wlać mieszaninę hoisin nad tofu, obracając tofu do pokrycia.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Piec mieszaninę Tofu w 375 przez 35 protokół. Wyrzucić marynatę.
Aby przygotować smażyć, połącz 3 1/2 łyżki sosu sojowego, cukier i 1 łyżeczkę oleju sezamowego.
Rozgrzać oliwę z oliwek w woku lub dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać spody zielonej cebuli, 2 łyżki czosnku, i chile pasty; stir-fry 15 sekund.
Dodać paprykę; smażyć 1 minutę.
Dodać groszek i 2 łyżki sake; gotować 3 minuty lub aż groszek będzie miękki, stale mieszając.
Dodaj tofu, mieszanka sosu sojowego, i zielona cebula tops; wrzucić delikatnie połączyć. Gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania.