Hiszpańska wieprzowina z białym winem

Hiszpańska wieprzowina z białym winem
Hiszpańska wieprzowina z białym winem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz schab pieczeń, czosnek, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Hiszpańskie Kotlety Wieprzowe Z Farszem Kukurydzianym Linguica I Sosem Winnym, Kotlet Schabowy Z Sosem Z Białego Wina, oraz Kotlet schabowy z sosem z białego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posiekać czosnek i wcierać go w wieprzowinę; wcierać trochę soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Rozgrzać olej w dużej patelni i brązowy wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać pieprz do smaku, wina i bulionu i doprowadzić wszystko do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StadoStado
WinoWino
4
Zmniejszyć ciepło do niskiego, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 50 do 55 minut lub aż temperatura wewnętrzna wieprzowiny osiągnęła 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Pokrój wieprzowinę na kawałki wielkości kęsa i podawaj w płynach do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina

Wyposażenie

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Torres Sangre de Toro Tempranillo. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 8 dolarów.
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn