Hiszpańska Tortilla

Hiszpańska Tortilla
Hiszpańska Tortilla może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, sól koszerna, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), Tortilla De Patata (Hiszpańska Tortilla), oraz Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola).

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać ziemniaki, cebulę i sól. Użyj żaroodpornej szpatułki, aby pokryć ziemniaki olejem. Gdy olejzaczyna się bańki, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, obracając często, aż ziemniaki będą miękkie, ale nie rumiane, 20-25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
3
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś ziemniaki i cebulę do dużej osłony termicznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Dodaj jajka i delikatnie wymieszaj, aby połączyć; nie rozbijaj ziemniaków.Odcedzić olej do szklanej miarki; wytrzeć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
5
Podgrzać 3 łyżki oleju reserved z miarki w patelni na średnim-highheat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
6
Dodaj mieszankę jajko-ziemniaki i gotuj, stale mieszając, ale łagodnieaby utrzymać ziemniaki w stanie nienaruszonym, aż jajka zaczną się ustawiać (jajka będą wyglądać na jajecznicę),o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
JajkoJajko
7
Rozprowadzić mieszaninę w równomiernej warstwie; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego.Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
8
Tortillę gotować, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aby zapobiec jej przywieraniu, aż do momentu, gdy będzie prawie ugotowana, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przenieś patelnię do pieczenia i broil aż do góry tortilla jest po prostu gotowane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć z piekarnika. Odwróć dużą płytę na patelni. Korzystanie z rękawic kuchennych (patelnia i ziemniaki będą bardzo gorące; należy zachować ostrożność), trzymać płytę mocno overskillet i flip, uwalniając tortilla na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
11
Odstawić w temperaturze pokojowej przez co najmniej 20 minut i do 2 godzin przed podaniem.

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Protos Organic Tempranillo z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Protos Organic Tempranillo
Protos Organic Tempranillo
Jasny wiśniowy kolor z fioletową obwódką. Świeże, gdzie Czarne i czerwone jagody mieszają się z pikantnymi, lekko prażonymi nutami i kakao z beczki. Bardzo gładkie i jedwabiste w dotyku, zrównoważone i miękkie taniny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn