Hiszpańska jajecznica z papryką i grzankami czosnkowymi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać Hiszpańskie jajecznica z papryką i czosnkiem tosty spróbować. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 18g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.2 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać ząbek czosnku, chleb, jajka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Puszysta jajecznica i plastry awokado na grzankach, Jajecznica, Awokado I Wędzony Łosoś Na Grzance, oraz Zabawne kubki tostowe wypełnione kremową jajecznicą i jarmużem.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do pieczenia i zorganizować stojak w środku.
Ułożyć chleb na blasze do pieczenia, posmarować 1 łyżką oleju, doprawić solą i pieprzem. Broil aż rumiane i tosty, o 2 do 3 protokół.
Przełożyć arkusz do drucianego stojaka i lekko przetrzeć wierzchołki tostów ząbkiem czosnku. Odstaw tosty i ząbek czosnku na bok.
Umieść 1 łyżkę oleju i chorizo na dużej patelni nieprzywierającej i umieść na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chorizo zaczyna chrupać, o 4 do 5 protokół.
Dodaj paprykę, cebulę, paprykę i zarezerwowany ząbek czosnku. Przyprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż papryka i cebula będą bardzo miękkie i zaczną brązowieć, o 20 do 30 protokół. Wyłączyć ogień, przenieść mieszaninę do średniej miski, a następnie usunąć i wyrzucić ząbek czosnku. Zarezerwuj patelnię.
Umieścić jajka, mleko i odmierzoną sól w średniej misce, doprawić pieprzem i ubijać, aż jajka zostaną rozbite; odstawić.
Wymieszać naczynie na średnim ogniu, dodać pozostałą łyżkę oleju i obracać naczyniem, aż będzie równomiernie pokryte.
Wlać mieszaninę jaj i pozostawić w spokoju, aż jaja po prostu zacząć ustawić wokół krawędzi, o 1 do 2 minut. Używając gumowej szpatułki, popchnij Jajka od krawędzi do środka.
Pozostaw je ponownie na około 30 sekund, a następnie powtórz, przesuwając Jajka od krawędzi do środka co 30 sekund, aż zostaną ustawione, przez całkowity czas gotowania około 5 minut.
Zdjąć z ognia, posmakować i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.Podziel toasty między 6 talerzy. Jajka podzielić na tosty i wierzchu z reserved Pepper-chorizo mieszaniny.