Hirame No Mushiyaki (flądra na parze)
Hirame No Mushiyaki (flądra na parze) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, flądrę, sos sojowy Dashi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flądra gotowana na parze z warzywnym kuskusem, Flądra Caribe, oraz Skwiercząca Flądra dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw pokrój pergamin na duże koła. Robię to w ten sposób, że najpierw odcinam kwadraty od roli, składając je w trójkąt, a następnie przecinając wzdłuż krawędzi.
Połóż przed sobą kwadratowy kawałek papieru pergaminowego i złóż go na pół, a następnie na pół ponownie, co powinno dać kwadratowy kawałek papieru pergaminowego o grubości 4 warstw. Umieść go na płaskiej powierzchni z ciętymi krawędziami skierowanymi do ciebie, a następnie umieść dużą miskę na papierze od jednego ciętego narożnika do drugiego, śledząc kontur.
Skończ z tym i powinieneś mieć idealne koło.Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i przesuń stojak do pozycji dolnej.
Ułożyć ćwierć grzybów i pora na środku, a następnie ułożyć filet z flądry na wierzchu. Złóż papier pergaminowy, aby zrobić "taco". Teraz złóż dwa rogi wewnątrz i do góry (patrz zdjęcie poniżej), aby utworzyć Łódź.Zacznij składać na pergaminie z jednego rogu i zatrzymaj się około dwóch trzecich drogi przez.
Dodaj 1 Tbs Mirin, 1 Tbs sake i 2 łyżeczki sosu sojowego Dashi do torebki. Jeśli nie masz sosu sojowego dashi, możesz użyć zwykłego sosu sojowego z odrobiną proszku Dashi posypanego.Zakończ składanie na papierze pergaminowym, a następnie uszczelnić koniec, chowając krawędź pod ostatnim krotnie. Stań woreczki na szwie (tak złożone części twarzą do góry) na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika.
Piec około 15 minut (w zależności od grubości filetów).
Wyjąć z piekarnika i otworzyć woreczki na talerzu, aby służyć, ozdabiając niektóre szalotki, Skórka z cytryny, i shichimi togarashi. Zwykle podaję to z miską ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio