HERDEZ® Prażona kukurydza Tamales z krewetkami Chipotle
HERDEZ® Prażona kukurydza Tamales z krewetkami Chipotle to bezglutenowe i pescatarian przepis z 20 porcjami. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 11g białka, oraz 3G tłuszczu. Na $1.25 za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Jeśli masz smalec, meksykański sos do gotowania herdez® chipotle, kukurydzę uszną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na not so excellent spoonacular score of 33%. Spróbuj Herdez ® Chipotle Flank Steak, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Cheesy Chipotle Shrimp And Corn Dip podobnych receptur.
Instrukcje
Namocz łuski kukurydzy w ciepłej wodzie, aż będą giętkie (około 2 godzin).
Kukurydzę piecz na grillu lub pod brojlerem, aż lekko się zarumieni.
Mikserem na stojaku ubić smalec / skracanie razem z 1/4 szklanki masła, aż będzie bardzo lekki (5 do 6 minut).
Masę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Alternatywnie mieszać masę mączną i bulion z kurczaka do smalcu za pomocą miksera elektrycznego, aż wszystkie zostaną w pełni włączone i mieszanina będzie się rozprowadzać. Zagnieść prażoną kukurydzę.
Weź około 3 łyżki masy i umieść w środku 1 łuski kukurydzy. Złóż łuskę na środku i owiń wokół masy. Złóż końce, aby zrobić paczkę. Użyj pasków łuski, aby związać i związać paczkę.
Umieść tamales w parowcu i gotuj na parze przez 40 do 45 minut. Gdy tamales gotują się na parze, podgrzej patelnię do średniej wysokości i dodaj 2 łyżki masła.
Dodać krewetki, a następnie sos i gotować, aż sos jest podgrzewany przez i krewetki są różowe.
Podawać 2 lub 3 Tamale (usunięte z łusek) na porcję z krewetkami i sosem skropionym.