HERDEZ ® pieczone Tamales kukurydziane z krewetkami Chipotle
HERDEZ ® Prażone kukurydza Tamales z Chipotle krewetki jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz łuski kukurydzy, meksykański sos do gotowania herdez® chipotle, mąkę masę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to HERDEZ ® Chipotle Flank Steak, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Serowy Chipotle krewetki i kukurydza Dip.
Instrukcje
Łuski kukurydzy moczyć w ciepłej wodzie, aż będą giętkie (około 2 godzin).
Piecz kukurydzę na grillu lub pod brojlerem, aż lekko zbrązowieje.
Z mikserem stojącym ubić smalec / skracanie razem z 1/4 szklanki masła do bardzo lekkiego (5 do 6 minut).
Masę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Naprzemiennie mieszaj masę mączną i bulion z kurczaka na smalec mieszaj za pomocą elektrycznego miksera, aż wszystkie zostaną w pełni włączone, a mieszanina będzie się smarować. Złożyć w prażonej kukurydzy.
Weź około 3 łyżki masy i umieść na środku 1 łuski kukurydzy. Złóż łuskę na środku i owinąć wokół masy. Złóż końce w, aby paczkę. Użyj pasków łuski, aby krawat i związać paczkę.
Umieść tamales w parowcu i paruj przez 40 do 45 minut. Podczas gdy tamales są na parze, podgrzać patelnię do średniej-wysokiej i dodać 2 łyżki masła.
Dodaj krewetki, a następnie sos i gotować, aż sos jest ogrzewany przez i krewetki są różowe.
Służyć 2 lub 3 tamales (usunięte z łuski) na porcję z krewetek i sos skropione.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."