Herbed noga jagnięca z pieczoną rzep
Herbed noga jagnięcina z pieczonej rzepy może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 350 kalorii, 44g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 4,57 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś szalotki, pomidory śliwkowe, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Herbed kotlety jagnięce z pieczonych warzyw, Stelaż jagnięcy z Baby rzepa i mięta Salsa Verde, oraz Rzepa Pieczona.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 500 stopni F. używając noża do parkowania, wykonaj głębokie cięcia, 2 cale od siebie, na całej jagnięcinie; pocierać 2 łyżkami soli i kilkoma mielonymi pieprzem.
Przełożyć jagnięcinę na patelnię, tłuszcz do góry. Wycisnąć sok z 1 cytryny na wierzchu.
Piecz jagnię, aż większość tłuszczu jest renderowana i skóra zaczyna brązowieć, około 30 minut.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 30 do 40 minut. Wyrzucić tłuszcz z patelni i odstawić patelnię na bok.
Tymczasem przyciąć zielenie z rzepy.
Duże rzepy przeciąć na pół.
Z grubsza posiekać 2 pęczki szalotki i przenieść do robota kuchennego.
Dodać pietruszkę, koperek, majeranek, seler i czosnek i pulse do postaci grubej pasty. Trzymając kość, unieś nogę jagnięciny i przetrzyj ją pastą; wróć do patelni do pieczenia.
Cut pozostałe 4 pęczki szalotki na 2-calowe kawałki. Rozsypać szalotki, rzepy i pomidory wokół jagnięciny i doprawić solą i pieprzem. Wycisnąć sok z pozostałych 2 cytryn na jagnięcinę i skropić oliwą z oliwek. Luźno przykryć folią.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F i piecz jagnięcinę 1 godzinę. Odkryj i kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony do najgrubszej części zarejestruje 145 Stopni F dla medium, 30 do 45 Więcej minut.
Pozostaw 15 minut, a następnie pokrój.
Podawać z warzywami i sokami z patelni.