Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Herbed indyka z pieczonym sosem czosnkowym spróbować. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś główkę czosnku, ząbki czosnku, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Herbed Indyk Z Pieczonym Sosem Czosnkowym, Grill-pieczony Herbed Indyk z sosem Chardonnay, oraz Pieczona pierś z indyka z pieczonym sosem czosnkowym.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować rub czosnkowo-ziołowy, umieść pierwsze 5 składników w robocie kuchennym; procesuj do drobno mielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Aby przygotować indyka, usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć główkę czosnku w folię. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki
Czosnek
Cała Turcja
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
4
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Cała Turcja
Woda
Mięso
5
Rozłóż czosnek-ziele wcierać pod rozluźnioną skórę i wcierać na piersi i pałeczki. Delikatnie przycisnąć skórę, aby zabezpieczyć. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Czosnek
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cała Turcja
Sucha Przyprawa Rub
6
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa do mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Cała Turcja
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Brojlerów
7
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Dodać główkę czosnku do patelni; piec dodatkowe 2 godziny lub aż termometr zarejestruje 18
Aby przygotować sos, umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
11
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Kapiele spuścić do szklanki, zatrzymując się zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwór (należy mieć około 2/3 szklanki). Rezerwa 1 łyżka tłuszczu; wyrzucić pozostały tłuszcz.
13
Dodaj tyle bulionu do kapieli, aby odmierzyć 3 filiżanki; zachowaj pozostały bulion do innego użycia.
W średnim rondlu rozgrzać tłuszcz na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
16
Dodaj miąższ czosnku i mąkę; gotować 30 sekund lub aż lekko rumiane, stale ubijając. Stopniowo dodawać mieszankę bulionu, mieszając trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając.