Herbed Indyk z pieczonym sosem czosnkowym

Herbed Indyk z pieczonym sosem czosnkowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Herbed indyka z pieczonym sosem czosnkowym spróbować. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś główkę czosnku, ząbki czosnku, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Herbed Indyk Z Pieczonym Sosem Czosnkowym, Grill-pieczony Herbed Indyk z sosem Chardonnay, oraz Pieczona pierś z indyka z pieczonym sosem czosnkowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować rub czosnkowo-ziołowy, umieść pierwsze 5 składników w robocie kuchennym; procesuj do drobno mielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Aby przygotować indyka, usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć główkę czosnku w folię. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
MięsoMięso
5
Rozłóż czosnek-ziele wcierać pod rozluźnioną skórę i wcierać na piersi i pałeczki. Delikatnie przycisnąć skórę, aby zabezpieczyć. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
CzosnekCzosnek
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
6
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa do mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
7
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Dodać główkę czosnku do patelni; piec dodatkowe 2 godziny lub aż termometr zarejestruje 18
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Umieścić indyka na talerzu, zastrzegając kapieli patelni; odstawić 20 minut. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Aby przygotować sos, umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
11
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Kapiele spuścić do szklanki, zatrzymując się zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwór (należy mieć około 2/3 szklanki). Rezerwa 1 łyżka tłuszczu; wyrzucić pozostały tłuszcz.
13
Dodaj tyle bulionu do kapieli, aby odmierzyć 3 filiżanki; zachowaj pozostały bulion do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
14
Oddzielne Prażone ząbki czosnku; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
EkstraktEkstrakt
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
15
W średnim rondlu rozgrzać tłuszcz na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Dodaj miąższ czosnku i mąkę; gotować 30 sekund lub aż lekko rumiane, stale ubijając. Stopniowo dodawać mieszankę bulionu, mieszając trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
17
Zdjąć z ognia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia41
Magazyn