Herbed Indyk z pieczonym sosem czosnkowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Herbed indyka z pieczonym sosem czosnkowym spróbować. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś główkę czosnku, ząbki czosnku, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Herbed Indyk Z Pieczonym Sosem Czosnkowym, Grill-pieczony Herbed Indyk z sosem Chardonnay, oraz Pieczona pierś z indyka z pieczonym sosem czosnkowym.
Instrukcje
Aby przygotować rub czosnkowo-ziołowy, umieść pierwsze 5 składników w robocie kuchennym; procesuj do drobno mielonego.
Aby przygotować indyka, usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć główkę czosnku w folię. Odstawić.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Rozłóż czosnek-ziele wcierać pod rozluźnioną skórę i wcierać na piersi i pałeczki. Delikatnie przycisnąć skórę, aby zabezpieczyć. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa do mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę.
Dodać główkę czosnku do patelni; piec dodatkowe 2 godziny lub aż termometr zarejestruje 18
Umieścić indyka na talerzu, zastrzegając kapieli patelni; odstawić 20 minut. Wyrzucić skórę.
Aby przygotować sos, umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek.
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Kapiele spuścić do szklanki, zatrzymując się zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwór (należy mieć około 2/3 szklanki). Rezerwa 1 łyżka tłuszczu; wyrzucić pozostały tłuszcz.
Dodaj tyle bulionu do kapieli, aby odmierzyć 3 filiżanki; zachowaj pozostały bulion do innego użycia.
Oddzielne Prażone ząbki czosnku; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
W średnim rondlu rozgrzać tłuszcz na średnim ogniu.
Dodaj miąższ czosnku i mąkę; gotować 30 sekund lub aż lekko rumiane, stale ubijając. Stopniowo dodawać mieszankę bulionu, mieszając trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając.