Herbatniki Cytrynowo-Tymiankowe
Herbatniki cytrynowo-tymiankowe to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 84 kalorie. Ten przepis służy 18. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbatniki cytrynowo-tymiankowe z mieszanymi jagodami i bitą śmietaną, Herbatniki Tymiankowe, oraz Kurczak na patelni z herbatnikami Tymiankowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kiełki pszenicy, sól, skórkę z cytryny i tymianek ubić w średniej misce. Używając blendera do ciast lub palców, przerabiaj masło na mieszankę mąki, aż będzie w kawałkach wielkości grochu. Delikatnie mieszaj w maślance drewnianą łyżką, aż tylko zwilży. Ciasto będzie luźne.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać 3 do 5 razy, aż się połączy. (Nie przesadzaj, bo ciastka będą twarde.)
Rozwałkować do grubości 1/2 cala, a następnie wyciąć ciastka za pomocą mąki 2-calowego okrągłego noża. Ułóż na nieczystej blasze do pieczenia. Przetrzeć resztki i wyciąć więcej herbatników.
Umyć wierzch wodą i lekko posypać solą i tymiankiem.
Piec herbatniki na złoty kolor, 12 do 15 protokół.