Hamburgery z łososia ze szpinakiem i imbirem
Hamburgery z łososiem ze szpinakiem i imbirem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 25g białka, oraz 21 g tłuszczu. Jeśli masz filet z łososia, pieprz, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świeże hamburgery z łososia z Hoisin i imbirem (niskotłuszczowe), Burgery z łososiem imbirowym z grillowaną szalotką, oraz Hoisin hamburgery z łososia z majonezem imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łososia pokroić w 1/4 cala kostkę, następnie wymieszać ze szpinakiem, szalotki, imbir, sól, i pieprz w dużej misce, aż dobrze połączone.
Ubij razem białko jaja i sos sojowy w małej misce i wymieszaj z mieszaniną łososia, a następnie uformuj 4 paszteciki o grubości 1/2 cala.
Rozgrzać 12-calową patelnię nonstick na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąca i lekko posmarować olejem. Gotować paszteciki, ostrożnie obracając raz, aż złoty kolor i gotowane przez, 6 do 7 minut w sumie.
Podawać każdy burger zwieńczona 1 1/2 łyżeczki marynowanego imbiru.
* Paszteciki można uformować 4 godziny wcześniej i schłodzić na wyłożonej papierem woskowym blasze do pieczenia, a następnie przykryć folią.
Każda porcja zawiera około 179 kalorii i 7 gramów tłuszczu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Antica Chardonnay (Mountain Select). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.