Halloumi z burakami i pomarańczą
Griddled halloumi z burakami i pomarańczą to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Mieszanka paczki buraków, pomarańczy, rukoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 91%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z kurczaka, buraków i pomarańczy z musztardą, Sałatka z liśćmi buraka i halloumi, oraz Sałatka Halloumi z pomarańczą i miętą.
Instrukcje
Rozgrzej dużą patelnię lub patelnię na dużym ogniu. W dużej misce, połączyć buraki, segmenty pomarańczy i soku i octu winnego. Doprawić, następnie delikatnie wymieszać.
Ostrożnie pokroić każdy blok halloumi na 4 kawałki, a następnie doprawić z obu stron czarnym pieprzem. Na patelni lub smażyć halloumi przez 1-2 min z każdej strony, aż złocisty i chrupiący, a ser zaczyna się topić.
Do sałatki z buraków i pomarańczy dodać rukolę, a następnie wymieszać. Sałatkę podzielić między talerze, a następnie na wierzchu kromki gorącego sera.