Halibut z orzechami laskowymi z salsą jabłkową

Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Halibut z orzechami laskowymi z salsą jabłkową może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 732 kalorie, 80g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 14,81 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cayenne, liście tymianku, halibuta pacyficznego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć olej z orzechów laskowych można śledzić to danie główne z Mus Czekoladowo-Orzechowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami, Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), oraz Estragon-pieczony Halibut z brązowym masłem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić skórkę: składniki wirować w robocie kuchennym, aż orzechy zostaną drobno posiekane.
Posmaruj halibuta masłem, nakryj mieszankę orzechów na całej rybie i ustaw na wysmarowanej blasze do pieczenia. Gotować tylko do ryby jest nieprzezroczyste w centrum, 10 do 15 minut.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu, dodać szalotki i jabłko i gotować, aż lekko zmięknie, o 2 protokół; zdjąć z ognia. W małej misce wymieszać sok z cytryny i pozostałe składniki; wymieszać z mieszanką jabłkową.
Podajemy halibuta z salsą jabłkową i posypujemy odrobiną tymianku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.