Halibut z grejpfrutem Beurre Blanc
Halibut z grejpfrutem Beurre Blanc to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 478 kalorii. Na 5,82 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jeśli masz belgijską endywię, szalotkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany Halibut z estragonem Beurre Blanc, Przegrzebki z różowym grejpfrutem Beurre Blanc na # WaunStrong Wednesday, oraz Brioche i Pesto Crusted Halibut z czapkami Portobello, brokułami, kremowym koprem i suszonymi pomidorami Beurre Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zetrzeć 1 łyżeczkę skórki z grejpfruta. Wycisnąć 1/2 szklanki soku z białego grejpfruta.
Skórkę, w tym całą białą skórkę, z pozostałych owoców wyciąć ostrym nożem do parkowania i odciąć segmenty bez błon. Posiekaj tyle segmentów grejpfruta (użyj wszystkich kolorów), aby zmierzyć 1/2 szklanki. Rezerwa 1 filiżanka pozostałych całych segmentów.
W małym ciężkim rondlu zagotować sok, wino, szalotkę i ocet, aż zmniejszy się do około 1 łyżki stołowej. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i ubijać masło 1 kawałek na raz, podnosząc patelnię od czasu do czasu do ostygnięcia sosu i dodając każdy nowy kawałek masła, zanim poprzedni całkowicie się stopi (sos nie może być wystarczająco gorący, aby oddzielić).
Wymieszać posiekany grejpfrut i doprawić solą i pieprzem. Beurre blanc przechowywać w ciepłej metalowej misce ustawionej nad garnkiem z gorącą wodą.
Rozgrzej piekarnik do 121°. osusz halibuta i doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać 1 1/2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć ryby, partiami, jeśli to konieczne, odwracając raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 5 minut w sumie.
Przełożyć rybę na płytką patelnię i ogrzać w piekarniku.
Wytrzeć patelnię czyste i ciepła Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć grzyby z solą i pieprzem do smaku, mieszając, aż złoty kolor, 5 do 7 protokół.
Dodać endywii i podsmażyć, mieszając, aż liście lekko zwiędną, około 1 minuty. Wymieszać w zarezerwowanych całych segmentach grejpfruta i wyjąć z ognia.
Podajemy ryby na grzybach, posypane beurre blanc i skórką.