Halibut pieczony na patelni z winegretem Jalapeño
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pan-pieczony Halibut z Jalapeño Vinaigrette może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 28g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, musztarda dijon, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczony Halibut Z Ciepłym Cytrusowym Ziołem Vinaigrette & Palona Mieszanka, Halibut pieczony na patelni z winegretem kaparowym, oraz Pan-pieczony Halibut z Kaparem vinaigrette przepis.
Instrukcje
W małej misce, połączyć ocet i cebulę z 1/2 łyżeczki soli.
Odstawić na 10 minut, a następnie ubić miód, kolendrę, musztardę, czosnek i 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Tymczasem, na małej patelni, ciepła 1 łyżeczka oliwy z oliwek na dużym ogniu, aż tylko palenie.
Dodać jalapeo i gotować, obracając, aż zwęglone i blister ze wszystkich stron, o 2 protokół; niech ostudzić lekko. Zsuń zwęgloną skórę. Wyrzucić łodygę i przeciąć jalapeo na pół wzdłuż. Zeskrobać nasiona i drobno posiekać jalapeo. Wymieszać jalapeo do vinaigrette i doprawić solą i pieprzem.
W dużej patelni nonstick, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na umiarkowanie wysokim ogniu. Doprawić filety z halibuta solą i pieprzem i gotować, obracając raz, aż będą nieprzezroczyste przez cały czas, około 8 minut.
Przełożyć halibuta na talerz.
Ubić vinaigrette, łyżkę na rybę i podawać z klinami awokado lub rukolą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.