Gyros Z Tilapii Pieczonej
Broiled Tilapia Gyros jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, grecki jogurt, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tilapia Gyros, Pieczona Tilapia Parmezan, oraz Tilapia Pieczona Z Parmezanem.
Instrukcje
Aby przygotować rybę, posmaruj rybę olejem; posyp 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli.
Umieść rybę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 6 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub pożądany stopień doneness.
Aby przygotować tzatziki, połączyć jogurt i kolejne 5 składników (przez czosnek) w robocie kuchennym lub blenderze; pulsować, aż będzie gładka.
Rozłóż 2 łyżki tzatziki na środku każdego płaskiego chleba. Podziel rybę równomiernie między płaskie chleby. Top każdej porcji z 2 łyżki cebuli, 3 plastry awokado, 2 plastry pomidora, i około 6 plastry ogórka; złożyć na pół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.