Gyros z rzodkiewką Tzatziki

Gyros z rzodkiewką Tzatziki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Gyros z rzodkiewką Tzatziki. Jedna porcja zawiera 703 kalorie, 38g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 13 fanów. Jeśli masz kieszenie pita, Skórka z cytryny, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Gyros z rzodkiewką Tzatziki, Gyros Z Grillowanego Kurczaka Z Tzatziki, oraz Gyros z kurczaka w sosie Tzatziki.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz wino, sok z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek, skórkę z cytryny, oregano, rozmaryn i pieprz w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać połowę mieszanki na jagnięcinę i obrócić, aby całkowicie pokryć. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 8 godzin i do 24 godzin. Przechowywać w lodówce pozostałą mieszaninę do wykorzystania do fastrygowania podczas gotowania mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3
Godzinę przed grillowaniem wyjmij jagnięcinę z lodówki i marynaty i odstaw do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Rozgrzej grill gazowy lub węglowy z przystawką do rożna na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Całą jagnięcinę posypać solą i pieprzem i przyczepić do rożna zgodnie ze wskazówkami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Zwinąć i związać sznurkiem rzeźnika w odstępach 1-calowych. Grilluj, aż jagnięcina osiągnie temperaturę wewnętrzną na termometrze mięsnym 170 Stopni F, 1 godzina 15 minut do 1 godziny 30 minut dla grilla gazowego i 1 godzina 45 minut do 2 godzin dla grilla węglowego. Czas gotowania zależy od rodzaju grilla i tego, jak gorący jest węgiel drzewny. Mięso podlewać często zastrzeżoną mieszanką winną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Wyjmij z rożna, połóż na dużej desce do krojenia i odpocznij przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Jagnięcinę pokroić w poprzek ziarna na cienkie plasterki papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
9
Na środku każdego płaskiego chleba umieścić kilka plastrów jagnięciny, na wierzchu kilka grillowanych pomidorów śliwkowych, skropić winegretem, rozsypać świeże oregano, a na wierzchu rzodkiewkę Tzatziki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Oreganoświeże Oregano
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
FlatbreadFlatbread
TzatzikiTzatziki
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
10
Rozgrzać grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Pomidory posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem z obu stron. Grillować, aż lekko zwęglone i miękkie. Odwróć i grilluj z drugiej strony, aż lekko zwęglone i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Ubić ocet, sok z cytryny, musztardę, miód oraz sól i pieprz. Powoli ubijać oliwę do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
13
Rzodkiewki i cebulę umieścić w średnim sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
14
Umieść mały talerz na górze i odstawić na miskę na 30 minut, aby odsączyć płyn.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Przełożyć odsączoną mieszankę rzodkiewki do średniej miski i dodać jogurt, czosnek, koperek, skórkę z cytryny, sól i pieprz. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 1 dnia przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki8trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz8trochę posiekanej cukiniiOlej rzepakowy, do grillowaniaOlej rzepakowy, do grillowania2Spód: okruszki z herbatników grahamMusztarda DijonMusztarda Dijon2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekany świeży koperekposiekany świeży koperek3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany8goździkiczosnek goya®czosnek goya®1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJogurt greckiJogurt grecki1porcja startego parmezanur miódr miód0warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna2kilogramynoga jagnięca bez kości (onoga jagnięca bez kości (o1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny2Spód: okruszki z herbatników grahamświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1Skórka z cytrynySkórka z cytryny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosrebrne nonpareilesrebrne nonpareile1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweextra-virgin grecka oliwa z oliwek, plus więcej do mżawkiextra-virgin grecka oliwa z oliwek, plus więcej do mżawki1zostawićod 3 dużych gałązek oregano, plus więcej do porcjiod 3 dużych gałązek oregano, plus więcej do porcji8trochę posiekanej cukiniiPłaskie lub kieszenie pita, ocieplane na grillu, do serwowaniaPłaskie lub kieszenie pita, ocieplane na grillu, do serwowania8pomidory śliwkowe, końce usunięte, pokrojone w bardzo grube rundpomidory śliwkowe, końce usunięte, pokrojone w bardzo grube rund1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starta rzodkiewkadrobno starta rzodkiewka0smallscebula czerwona, drobno startacebula czerwona, drobno starta6Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1zostawićod 3 dużych gałązek rozmarynuod 3 dużych gałązek rozmarynu8trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn