Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Gyros z rzodkiewką Tzatziki. Jedna porcja zawiera 703 kalorie, 38g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 13 fanów. Jeśli masz kieszenie pita, Skórka z cytryny, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Gyros z rzodkiewką Tzatziki, Gyros Z Grillowanego Kurczaka Z Tzatziki, oraz Gyros z kurczaka w sosie Tzatziki.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz wino, sok z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek, skórkę z cytryny, oregano, rozmaryn i pieprz w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać połowę mieszanki na jagnięcinę i obrócić, aby całkowicie pokryć. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 8 godzin i do 24 godzin. Przechowywać w lodówce pozostałą mieszaninę do wykorzystania do fastrygowania podczas gotowania mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby Umożliwić
3
Godzinę przed grillowaniem wyjmij jagnięcinę z lodówki i marynaty i odstaw do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, Opcjonalnie
4
Rozgrzej grill gazowy lub węglowy z przystawką do rożna na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Całą jagnięcinę posypać solą i pieprzem i przyczepić do rożna zgodnie ze wskazówkami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groch łuskany, Opcjonalnie
6
Zwinąć i związać sznurkiem rzeźnika w odstępach 1-calowych. Grilluj, aż jagnięcina osiągnie temperaturę wewnętrzną na termometrze mięsnym 170 Stopni F, 1 godzina 15 minut do 1 godziny 30 minut dla grilla gazowego i 1 godzina 45 minut do 2 godzin dla grilla węglowego. Czas gotowania zależy od rodzaju grilla i tego, jak gorący jest węgiel drzewny. Mięso podlewać często zastrzeżoną mieszanką winną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby Umożliwić
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Wyjmij z rożna, połóż na dużej desce do krojenia i odpocznij przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
8
Jagnięcinę pokroić w poprzek ziarna na cienkie plasterki papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groch łuskany, Opcjonalnie
9
Na środku każdego płaskiego chleba umieścić kilka plastrów jagnięciny, na wierzchu kilka grillowanych pomidorów śliwkowych, skropić winegretem, rozsypać świeże oregano, a na wierzchu rzodkiewkę Tzatziki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Oregano
Pomidor śliwkowy
3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Flatbread
Tzatziki
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Groch łuskany, Opcjonalnie
10
Rozgrzać grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Pomidory posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem z obu stron. Grillować, aż lekko zwęglone i miękkie. Odwróć i grilluj z drugiej strony, aż lekko zwęglone i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Ubić ocet, sok z cytryny, musztardę, miód oraz sól i pieprz. Powoli ubijać oliwę do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
13
Rzodkiewki i cebulę umieścić w średnim sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Umieść mały talerz na górze i odstawić na miskę na 30 minut, aby odsączyć płyn.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Przełożyć odsączoną mieszankę rzodkiewki do średniej miski i dodać jogurt, czosnek, koperek, skórkę z cytryny, sól i pieprz. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 1 dnia przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Srebrne Nonpareile
Czosnek Goya®
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)