Gumbo z owoców morza i andouille z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącą okra
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów kreolskich, więc wypróbuj Gumbo z owoców morza i andouille z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącym okranem. Ten przepis jest dla 6 osób. Za 4,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1014 kalorii , 34 g białka i 53 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Jeśli masz pod ręką kiełbasę andouille, pomidora, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 59% , co jest dobrym wynikiem. Bardzo podobne do tego przepisu są gumbo z owocami morza Cajun i kiełbasą Andouille , hasz ziemniaczany z kiełbasą Andouille oraz fasola czerwona po nowoorleańsku z ryżem i kiełbasą Andouille .
Instrukcje
1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
1
Rozgrzej średnią patelnię na wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj andouille i smaż, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
3
Przenieś na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Nie odsączaj. Na tej samej patelni ugotuj seler, marchewki, cebulę, paprykę i czosnek, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
4
Rozpuść masło na średnim ogniu w dużym rondlu. Stopniowo dodawaj mąkę, mieszając od czasu do czasu. Gotuj mieszankę (roux), aż uzyska jasnokarmelowy kolor, około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor Karmelowy
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)
5
Dodaj mieszankę cebulową i smaż przez około 3 minuty, nie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
6
Doprowadź wywar do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Wymieszaj około 6 filiżanek bulionu z mieszanką zasmażki. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do wolnego gotowania, dodaj kiełbasę andouille i gotuj dalej przez około 20 minut, dodaj więcej bulionu, jeśli mieszanka jest zbyt gęsta. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Rozgrzej 2 łyżki oleju w dużej patelni do smażenia na wysokim ogniu, aż prawie zacznie dymić. Dopraw przegrzebki solą i pieprzem i smaż przegrzebki z jednej strony, aż będą złocistobrązowe, około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Płatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Wyjmij i odłóż na talerz.
3
Wytrzyj patelnię i dodaj resztę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Podgrzewaj na średnio-wysokim ogniu, aż prawie zaczną dymić. Dopraw krewetki solą i pieprzem i gotuj, aż będą lekko różowe, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Wyjmij i odłóż na bok razem z przegrzebkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodaj przegrzebki, krewetki, ostrygi i kraby do sosu i gotuj, aż ostrygi będą pulchne i ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Krab
1
Rozgrzej 2 cale oleju rzepakowego na wysokiej patelni do smażenia na średnim ogniu, aż zacznie się mienić. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
2
Włóż mąkę kukurydzianą do płytkiego naczynia do pieczenia, dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Dopraw okra solą i pieprzem i wrzuć do mąki kukurydzianej. Smaż okra partiami, aż będzie złocistobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Ketmia Jadalna (okra)
4
Wyjmij łyżką cedzakową i przełóż na blachę do pieczenia, dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki
5
Podziel owoce morza na 4 płytkie miski, wlej trochę sosu i kiełbasy, dodaj miód i udekoruj smażoną okra oraz posiekaną pietruszką i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Standardowa Miska Na Wafle
Chochla
6
Rozgrzej olej w dużym rondlu na dużym ogniu, aż zacznie dymić, i podsmażaj pancerze i ogonki krewetek, cebulę, marchewkę i seler przez 5 minut, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Płatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodaj wodę, wino, pomidora i liść laurowy. Zmniejsz do średniej, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.