Gumbo z krewetkami i kiełbasą
Krewetki i kiełbasa Gumbo może być tylko danie główne szukasz. Na $3.39 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz cayenne, cebula, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gumbo z krewetkami i kiełbasą, Krewetki Gumbo z kiełbasą Andouille, oraz Krewetki i kiełbasa Andouille Gumbo.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzać olej roślinny, aż się połysk.
Dodaj czerwoną paprykę, posiekaną cebulę, seler, posiekany czosnek i cayenne. Przyprawić warzywa solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodać kiełbasę do warzyw i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Posypać mąkę na wierzchu kiełbasy i warzyw i mieszać aż równomiernie pokryte.
Dodać wywar z kurczaka i gałązki tymianku i dusić na umiarkowanym ogniu przez 10 minut.
Dodaj krewetki i szalotka do rondla, sezon lekko z solą i dusić, mieszając, aż krewetki są nieprzezroczyste i gotowane przez, O 2 minut dłużej. Wyrzucić gałązki tymianku. Natkę pietruszki wymieszać z gumbo i podawać od razu.
Podawać z: ryżem lub chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.