Przepis Kaczka i krewetki Gumbo może zaspokoić swoje Creole pragnienie w przybliżeniu 75 godzin. To danie główne ma 1897 kalorii, 71g białka, oraz 169g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.81 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś sól, mąkę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gumbo z kaczki i ostryg, Kaczka i okra gumbo, oraz Dzika Kaczka Gumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Kaczka osuszyć, a następnie nakłuć skórę kaczki czubkiem ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
2
Rozgrzać olej w szerokim 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, a następnie brązową kaczkę w 3 partiach, od strony skóry w dół, obracając się raz, od 8 do 10 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Przenieść kaczkę do miski i wylać i wyrzucić wszystko, ale 1/4 szklanki tłuszczu z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Garnek
4
Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego, a następnie dodać mąkę do tłuszczu w garnku. Zasmażkę gotować, stale mieszając drewnianą łopatką lub łyżką, aż będzie dobrze zarumieniona (odcień ciemniejszy niż masło orzechowe), około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Orzechowe
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Garnek
5
Dodaj cebulę, seler, papryka, liście laurowe, i sól i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, 6 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Liście Laurowe
Warzywa
Seler
Cebula
Sól
6
Dodać bulion, wodę i kaczkę z sokami zgromadzonymi w misce i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż kaczka będzie miękka, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Wyjmij gumbo z ognia, a następnie przenieś kaczkę na deskę do krojenia za pomocą łyżki szczelinowej i rozdrobnij mięso na duże kawałki, odrzucając kości i skórę. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni gumbo, a następnie wrócić kaczkę do gumbo. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i mieszać w krewetki, szalotki, i cayenne. Dusić gumbo aż krewetki jest po prostu gotowane przez, O 2 protokół. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Zielona Cebula
Mielony Pieprz Cayenne
Krewetki
Gumbo
Cała Kaczka
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
łyżka Szczelinowa
8
Podawać gumbo na białym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Biały
Gumbo
1
Gumbo, bez krewetek, szalotki, i cayenne, mogą być wykonane 3 dni do przodu i chłodzone całkowicie, odkryte, a następnie schłodzone, pokryte. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i dodać krewetki, szalotki, i cayenne i dusić, aż krewetki są tylko gotowane przez, O 2 protokół.