Gulf Shrimp Jambalaya

Gulf Shrimp Jambalaya może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 32G tłuszczu i w sumie 649 kalorii. Za 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 44 powie, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Mieszanka liści laurowych, pomidorów w puszkach, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 42 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulf Shrimp Jambalaya, Gulf Coast Jambalaya Rice, oraz Gulf Coast krewetki i kasza dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W przypadku wywaru z krewetek: Wrzuć skorupki krewetek do dużego garnka i napełnij wodą. Doprowadź wodę do wrzenia, wyłącz ogrzewanie i odstaw na co najmniej 15 do 20 minut, chociaż dłużej jest w porządku. Odcedź muszle i wyrzuć.
Posmaruj duży, szeroki garnek oliwą z oliwek i podgrzej na średnim ogniu.
Dodaj andouille i gotuj przez 4 do 5 minut, aż kiełbasa zacznie się brązowieć.
Dodaj paprykę, seler i cebulę na patelnię, dopraw solą i szczyptą zmiażdżonej czerwonej papryki. Gotuj 7 do 8 minut lub do momentu, aż mieszanina zmięknie i będzie bardzo aromatyczna. Wrzuć czosnek i gotuj jeszcze przez 2 do 3 minut.
Dodaj pomidory i cayenne. Dodaj ryż.
Dodaj 4 szklanki wywaru z krewetek, liści laurowych i pęczka tymianku. Dopraw solą i posmakuj, aby upewnić się, że jesteś na dobrej drodze do czegoś pysznego. Przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 25 minut.
Dodaj krewetki i gotuj przez kolejne 5 do 7 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Podawać przyozdobione posiekaną szalotką.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Rodzina Gamble Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc]()
Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc
Żywe aromaty miodowego czarnego bzu, przyprawionego jabłka i marmolady cytrusowej. Chrupiąca i orzeźwiająca kwasowość połączona z tłustym tłustym smakiem wspomagającym smak pieczonej gruszki, limonki i jaśminu. Wykończenie jest długie ze złożonymi nutami mineralnymi, białym pieprzem i cytrusami.