Gulasz z jagnięciny i bakłażana z pitami
Gulasz z jagnięciny i bakłażana z pitami to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 6,03 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 960 kalorii, 67g białka, oraz 24g tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, garam masala, chiles i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Posiekane jagnięce pitas z smażonym bakłażanem, Lis 'an El Qa' thi - język sędziów (iracki faszerowany bakłażan), oraz Michael Natkin ' s for Sabich (iracko-Żydowska kanapka z bakłażanem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce rozpuścić 2 łyżeczki soli w 1 litrze wody.
Dodać bakłażan, przykryć małym talerzem, aby utrzymać plastry zanurzone i pozostawić do namoczenia przez 30 protokół.
Tymczasem w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 2 łyżki oleju. Przyprawić jagnięcinę solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż dobrze rumiane, o 5 minut na stronę.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną,10 protokół.
Dodaj 3 ćwiartki wody, melasę z granatu, podzielony groszek, suszone chiles, baharat i kolendrę i zagotuj. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut, odtłuszczając i mieszając kilka razy.
Odcedzić bakłażana i osuszyć. W dużej patelni nonstick rozgrzać 11/2 łyżki oleju.
Dodaj jedną trzecią bakłażana i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, 3 protokół na stronę; przenieść do ręczników papierowych do odsączenia. Brązowy pozostały bakłażan w 3 łyżkach oleju.
Dodać bakłażan do jagnięciny i dusić na małym ogniu, mieszając, aż jagnięcina będzie miękka, 45 protokół.
Przełożyć jagnięcinę na blachę do pieczenia.
Wyjąć mięso z kości i pokroić na 1-calowe kawałki. Gotuj gulasz na dużym ogniu, odtłuszczając, aż płyn zmniejszy się do 3 filiżanek, około 40 minut.
Dodać jagnięcinę do gulaszu i doprawić solą i pieprzem. Podziel pita między 4 miski. Polać gulaszem na wierzchu i podawać.