Gulasz Z Ciecierzycy Po Etiopsku

Gulasz Z Ciecierzycy Po Etiopsku
Gulasz z ciecierzycy w stylu etiopskim to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 637 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka soli morskiej, mielonego imbiru, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Etiopska Ciecierzyca I Słodkie Ziemniaki Wat, Kolacja dziś wieczorem: gulasz z ciecierzycy i szpinaku w stylu mauretańskim, oraz Etiopski Gulasz Jagnięcy Przyprawiony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. wymieszaj paprykę, sól, ziele angielskie, czarny pieprz, kardamon, goździki, kolendra, cayenne, kozieradka (jeśli używasz) i imbir w małej misce; Ustaw mieszankę przypraw na bok.Wrzucić ciecierzycę z łyżką oleju na dużą blachę do pieczenia i rozprowadzić w jednej warstwie. Pieczona ciecierzyca, mieszając od czasu do czasu, aż nieco wyschnie i tylko złoty kolor, 16 do 18 minut; odstawić.W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w średnim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać czosnek, cebula i posiekany imbir i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie i złoty kolor, 8 do 10 protokół. Wymieszać w zarezerwowanej mieszance przypraw i kontynuować gotowanie, stale mieszając, aż przyprawy będą opiekane i bardzo pachnące, około 2 minut. Wymieszać w sosie pomidorowym i gotować 2 minuty więcej.Wymieszać bulion, ziemniaki, marchew i zarezerwowaną ciecierzycę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki i marchew są po prostu miękkie, o 20 protokół. Odkryć garnek i gotować na wolnym ogniu, aż gulasz zgęstnieje i ziemniaki i marchewka są bardzo miękkie, o 25 minut więcej. Dusić chochle w miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn