Gulasz z ciecierzycy w stylu etiopskim to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 637 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka soli morskiej, mielonego imbiru, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Etiopska Ciecierzyca I Słodkie Ziemniaki Wat, Kolacja dziś wieczorem: gulasz z ciecierzycy i szpinaku w stylu mauretańskim, oraz Etiopski Gulasz Jagnięcy Przyprawiony dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 232°. wymieszaj paprykę, sól, ziele angielskie, czarny pieprz, kardamon, goździki, kolendra, cayenne, kozieradka (jeśli używasz) i imbir w małej misce; Ustaw mieszankę przypraw na bok.Wrzucić ciecierzycę z łyżką oleju na dużą blachę do pieczenia i rozprowadzić w jednej warstwie. Pieczona ciecierzyca, mieszając od czasu do czasu, aż nieco wyschnie i tylko złoty kolor, 16 do 18 minut; odstawić.W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w średnim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej Wody
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina Wieprzowa
2
Dodać czosnek, cebula i posiekany imbir i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie i złoty kolor, 8 do 10 protokół. Wymieszać w zarezerwowanej mieszance przypraw i kontynuować gotowanie, stale mieszając, aż przyprawy będą opiekane i bardzo pachnące, około 2 minut. Wymieszać w sosie pomidorowym i gotować 2 minuty więcej.Wymieszać bulion, ziemniaki, marchew i zarezerwowaną ciecierzycę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki i marchew są po prostu miękkie, o 20 protokół. Odkryć garnek i gotować na wolnym ogniu, aż gulasz zgęstnieje i ziemniaki i marchewka są bardzo miękkie, o 25 minut więcej. Dusić chochle w miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Słonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego