Gulasz Z Ciecierzycy Po Etiopsku

Gulasz Z Ciecierzycy Po Etiopsku
Gulasz z ciecierzycy w stylu etiopskim to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 637 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka soli morskiej, mielonego imbiru, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Etiopska Ciecierzyca I Słodkie Ziemniaki Wat, Kolacja dziś wieczorem: gulasz z ciecierzycy i szpinaku w stylu mauretańskim, oraz Etiopski Gulasz Jagnięcy Przyprawiony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. wymieszaj paprykę, sól, ziele angielskie, czarny pieprz, kardamon, goździki, kolendra, cayenne, kozieradka (jeśli używasz) i imbir w małej misce; Ustaw mieszankę przypraw na bok.Wrzucić ciecierzycę z łyżką oleju na dużą blachę do pieczenia i rozprowadzić w jednej warstwie. Pieczona ciecierzyca, mieszając od czasu do czasu, aż nieco wyschnie i tylko złoty kolor, 16 do 18 minut; odstawić.W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w średnim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać czosnek, cebula i posiekany imbir i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie i złoty kolor, 8 do 10 protokół. Wymieszać w zarezerwowanej mieszance przypraw i kontynuować gotowanie, stale mieszając, aż przyprawy będą opiekane i bardzo pachnące, około 2 minut. Wymieszać w sosie pomidorowym i gotować 2 minuty więcej.Wymieszać bulion, ziemniaki, marchew i zarezerwowaną ciecierzycę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki i marchew są po prostu miękkie, o 20 protokół. Odkryć garnek i gotować na wolnym ogniu, aż gulasz zgęstnieje i ziemniaki i marchewka są bardzo miękkie, o 25 minut więcej. Dusić chochle w miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
ChochlaChochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn