Gulasz z ciecierzycy i bakłażana
Gulasz z ciecierzycy i bakłażana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 263 kalorie, 13g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka liści laurowych, fasola garbanzo, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Gulasz Z Bakłażana I Ciecierzycy, Inspirowany bliskowschodnim pikantnym gulaszem z ciecierzycy, bakłażana i Tahini, oraz Dip z bakłażana i ciecierzycy.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z salami i gotować, aż równomiernie rumiane.
Wymieszać z cebulą, papryką i czosnkiem. Gotować do miękkości.
Wymieszać z bakłażanem, pastą pomidorową i kolendrą, i doprawić solą, pieprzem i oregano. Kontynuuj gotowanie 15 minut. Rozgnieść bakłażan, ponieważ zmiękcza, i dodać trochę wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać składniki przed wysuszeniem.
Wymieszać fasolę garbanzo, pomidory, liście laurowe, i zielona cebula na patelni, i wlać wodę. Doprowadzić do wrzenia na 5 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 15 minut. Przed podaniem wymieszać z octem i ostrym sosem.