Gulasz Z Antylopy
Gulasz z antylopy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 592 kalorie, 30g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $5.4 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz hojną mieloną gałkę muszkatołową, mąkę, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest idealny do Jesień. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bogaty Brazylijski gulasz wegański z kalafiorem, nerkowcami i gulaszem z mleka kokosowego, Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, oraz Kafta Stew (Gulasz Z Klopsików Z Bliskiego Wschodu).
Instrukcje
W dużej misce dodać mąkę i doprawić 1 łyżeczką soli i pieprzu, do smaku.
Dodaj antylopę i wrzucić do płaszcza dobrze. 3 łyżki masła rozpuścić w ciężkim garnku na średnim ogniu i dodać antylopę.
Podsmaż antylopę, aż zbrązowieje, mieszając przez cały proces gotowania. Po brązowieniu rozpuścić 4 szklanki Porto lub czerwonego wina, następnie dodać bulion, tymianek, czosnek, liście laurowe, rozmaryn i ziemniaki. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, o 40 do 50 protokół.
W osobnej patelni, na średnim ogniu, dodać pozostałe masło, cebulę, marchew i seler i gotować, mieszając, przez 5 do 6 minut. Patelnię rozpuścić z pozostałym 1 szklanką wina, następnie dodać pastę pomidorową i gotować przez 10 do 15 minut.
Wlać mieszaninę warzyw do mieszaniny mięsa i gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 40 do 50 minut, w zależności od grubości gulaszu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gulasz przełożyć do naczynia i podawać.