Gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,03 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 892 kalorie, 66g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, Chucka wołowego, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 42 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, Gulasz wołowy Roni, tak, gulasz wołowy, oraz Gulasz wołowy z Rzep (wołowina Bourguignonne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na średnim ogniu rozgrzać duży holenderski piekarnik z ciasną pokrywą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Wlać wystarczającą ilość oleju, aby wypełnić patelnię o głębokości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Mąkę rozłożyć na talerzu lub kawałku papieru woskowego. Połowę wołowiny obficie przyprawiamy solą i pieprzem, następnie pogłębiamy w mące. Otrząśnij nadmiar mąki i dodaj do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Gruby Czerwony Cukier
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podsmażyć mięso, odkryte, mieszając tylko od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć wołowinę na talerz. Powtórz z pozostałą wołowiną. Wyrzucić olej i wytrzeć patelnię. Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F. powrót garnek do pieca i roztopić masło na średnim ogniu.
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
7
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 1 minutę więcej. Powrót wołowinę do garnka i dodać wodę lub bulion, i doprowadzić do duszenia. Korzystając z kawałka kuchennego Sznurka, związać pietruszkę, tymianek i liście laurowe i dodać wiązkę do garnka. Doprawić 2 łyżeczkami soli i pieprzu do smaku. Przykryć i przełożyć do piekarnika. Mięso dusić do miękkości, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina Wieprzowa
8
Wyjmij holenderski piekarnik z piekarnika. Odtłuścić tłuszcz z płynu do gotowania chochlą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Chochla
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Dodaj ziemniaki, marchew, seler i pomidory, i doprowadzić do duszenia. Dusić, odkryte, na górze pieca, mieszając od czasu do czasu, aż ciecz zgęstnieje i wołowina i warzywa są miękkie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
10
Usunąć i wyrzucić wiązkę ziół. Wymieszać z octem i doprawić solą i pieprzem do smaku. Podzielić między miski i podawać natychmiast. Uwaga kucharza: chuck wołowy, ze względu na marmurkowanie wewnątrz mięśniowego tłuszczu, jest wyborem dla każdego rodzaju gulaszu. Jeśli nie możesz znaleźć Chucka do gulaszu w dziale mięsnym, kup gruby stek i pokrój go w 2-calowe kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego