Gulasz wołowo-jęczmienny

Gulasz wołowo-jęczmienny
Jeśli chcesz dodać więcej bez nabiału przepisy do swojego repertuaru, gulasz wołowy i jęczmienny może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,66 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 16G białka, oraz 5G tłuszczu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby baby portobello, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Jesień. Z łyżką wynik 77%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gulasz Wołowo-Jęczmienny, Gulasz wołowo-jęczmienny, oraz Gulasz Wołowo-Jęczmienny.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku gotuj wołowinę na oleju, aż mięso przestanie być różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Słoik (12 Uncji) Plasterków Ogórka Kiszonego1 Słoik (12 Uncji) Plasterków Ogórka Kiszonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Surowego Makaronu Spiralnego1 Opakowanie (16 Uncji) Surowego Makaronu Spiralnego
2
Dodaj marchewki, cebulę i seler; gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
3
Dodaj czosnek, gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
4
Dodaj grzyby, duszone pomidory, wodę, wino, bulion, liście laurowe, sól, tymianek i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory DuszonePomidory Duszone
Dla Dodatkowej PikantnościDla Dodatkowej Pikantności
Cebula (najpierw Przekrojona Na Pół, A Następnie Pokrojona W Cienkie Plasterki)Cebula (najpierw Przekrojona Na Pół, A Następnie Pokrojona W Cienkie Plasterki)
20 Puszek (po 2-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych20 Puszek (po 2-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych
1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
6
Dodaj jęczmień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 45 minut dłużej lub do miękkości jęczmienia i mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
7
Połącz mąkę i zimną wodę, aż będą gładkie. Stopniowo mieszaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Do PosypaniaPosypka Do Posypania
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
8
Zdjąć z ognia. Odrzuć liście laurowe. Dodaj ocet balsamiczny tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Dla Dodatkowej PikantnościDla Dodatkowej Pikantności
9
W razie potrzeby posyp każdą porcję natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone pieczarki Portobello dla niemowlątpokrojone pieczarki Portobello dla niemowląt1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)2dla dodatkowej pikantnościdla dodatkowej pikantności2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa454Ser Cheddar lub Monterey Jackmięso z gulaszu wołowego, pokrojone na kawałki 1/2 calamięso z gulaszu wołowego, pokrojone na kawałki 1/2 cala397Ser Cheddar lub Monterey Jackpuszka duszonych pomidorówpuszka duszonych pomidorów4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarchew w plasterkachmarchew w plasterkach2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w plasterkiseler pokrojony w plasterki1(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna82 łyżki suszone oreganoMielona świeża pietruszka, opcjonalnieMielona świeża pietruszka, opcjonalnie2do 3 ząbków czosnku, mielonychdo 3 ząbków czosnku, mielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 papryki (1 czerwona, 1 zielona), pokrojone w kostkę2 papryki (1 czerwona, 1 zielona), pokrojone w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniegotowany średni jęczmień perłowyniegotowany średni jęczmień perłowy0(może być lub przeglądać)20 puszek (po 2-1/4 uncji każda) pokrojonych dojrzałych oliwek, odsączonych20 puszek (po 2-1/4 uncji każda) pokrojonych dojrzałych oliwek, odsączonych11 funt cukinii,3 duże cebule, starte3 duże cebule, starte796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna wodazimna woda

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Winnica Stags ' Leap Napa Valley Cabernet Sauvignon z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Restauracje W Pobliżu Stags' Leap Winery Napa Valley Cabernet Sauvignon
Restauracje W Pobliżu Stags' Leap Winery Napa Valley Cabernet Sauvignon
2016 Napa Valley Cabernet Sauvignon jest Pluszowy i zachęcający, z kuszącą gamą owoców jeżyny Jeżynowej wraz z nutami malin sorbetowych oraz niuansami podnoszonego fiołka, ziela angielskiego, słodkiego cynamonu, goździków, cedru i zmiażdżonych liści laurowych. Na podniebieniu ciemne owoce jagodowe rozmnażają się z jeżyną, śliwką i cassis, ale są też pikantne elementy prezentujące lekkie nuty ziołowe i ziemię, nadając temu Cabernetowi klasyczną głębię i elegancję. Bezproblemowo zintegrowany dąb i wyrafinowane taniny zapewniają gładkie odczucie w ustach i dodają warstw złożoności, a wszystko to z długim teksturowanym wykończeniem. Niezwykle przystępne i przyjemne po wydaniu, to wino z pewnością zrobi wrażenie i dobrze połączy się z wieloma kulinarnymi smakołykami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn