Ucha (rosyjska zupa rybna)
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na wschodnioeuropejskie jedzenie. Spróbuj zrobić Ukha (rosyjską zupę rybną) w domu. Jedna porcja zawiera 123 kalorie , 8 g białka i 0 g tłuszczu . Ten przepis bezglutenowy, bezmleczny, Whole 30 i peskatariański jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,26 USD za porcję . Udaj się do sklepu i kup filety z dorsza, sól i pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 23 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny na zimę . Dobrze sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 97% , co jest spektakularne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także : Easy Fish Molee (południowoindyjski gulasz rybny z kokosem) , Zupa z miso, rybą i ryżem oraz Fish Hunan Style .
Instrukcje
Wlej wodę do dużego rondla i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj ziemniaki, cebulę i pietruszkę.
Podgrzewaj przez 10–15 minut, a następnie dodaj rybę.
Podgrzewaj przez kolejne 10 minut, następnie dodaj sok z cytryny i dopraw solą i pieprzem do smaku.