Gulasz wieprzowo-ziemniaczany curry z tofu

Gulasz wieprzowo-ziemniaczany curry z tofu
Curry wieprzowo-słodki gulasz ziemniaczany z Tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 443 kalorie, 24g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.77 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, mielony pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 86% to danie jest super. Spróbuj Curry Red Soczewica Gulasz Ze Słodkich Ziemniaków, Gulasz kokosowy Curry ze słodkich ziemniaków i soczewicy, oraz Gulasz ze słodkich ziemniaków i soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść durszlak w szklanej miarce 2-quart lub średniej misce. Durszlak liniowy z 4 warstwami gaznicy, umożliwiający rozciąganie się gaznicy na zewnętrznych krawędziach. Łyżka jogurtu do durszlaka. Przykryć luźno folią; przechowywać w lodówce 12 godzin. Łyżka jogurtowego sera do miski; wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Do jogurtowego sera dodać syrop klonowy i 1/4 łyżeczki ekstraktu kokosowego; dobrze wymieszać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt KokosowyEkstrakt Kokosowy
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
5
Dodaj wieprzowinę, dobrze brązowącą ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Wyjąć wieprzowinę z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Rozgrzać olej sezamowy na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj słodkie ziemniaki, cebula, papryka, i czosnek; smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodaj curry; smażyć 3 protokół. Powrót wieprzowinę na patelnię, i mieszać w bulionie, sos pomidorowy, i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Mieszankę wieprzową przecedzić przez durszlak do miski. Powrót mieszankę bulionu do patelni; odstawić mieszankę wieprzową na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Połączyć skrobię kukurydzianą i wodę w misce; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, sok z cytryny, garam masala, sól, i zmielony czerwony pieprz na patelnię; doprowadzić do wrzenia, i gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Garam MasalaGaram Masala
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Dodać jedną czwartą mieszaniny bulionu do mieszaniny serów jogurtowych; stale mieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
15
Dodać jogurtową masę serową na patelnię. Powrót mieszaniny wieprzowiny i tofu na patelni; gotować na średnim ogniu, aż do ogrzania (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/4 łyżeczki ekstraktu kokosowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt KokosowyEkstrakt Kokosowy
17
Podawać na ryżu; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.schab bez kości, pokrojony w kostkę 3/4 calaschab bez kości, pokrojony w kostkę 3/4 cala0Batoniki toffi Heathekstrakt kokosowyekstrakt kokosowy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż gotowany na gorącoryż gotowany na gorąco12 łyżeczki czosnku w proszkumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy12 łyżeczki czosnku w proszkuBiała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1Batoniki toffi Heathciemny olej sezamowyciemny olej sezamowy12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogaram masalagaram masala1ząbek czosnku, rozgniecionyząbek czosnku, rozgnieciony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę0Batoniki toffi Heathpieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczuzwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczu3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka w puszkach niskosolnychbulion z kurczaka w puszkach niskosolnych1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania1Batoniki toffi Heath1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1-calowy) obrany słodki ziemniak w kostkę(1-calowy) obrany słodki ziemniak w kostkę2981 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.opakowanie lekkie tofu, pokrojone w 32 kostkiopakowanie lekkie tofu, pokrojone w 32 kostki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos pomidorowy bez solisos pomidorowy bez soli23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia85
Magazyn