Gulasz Rybny Śródziemnomorski
Śródziemnomorski gulasz rybny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 31g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz ząbki czosnku, filety halibuta, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Gulasz Rybny Śródziemnomorski, Gulasz rybny śródziemnomorski z grzankami czosnkowymi, oraz Easy Fish Molee (Gulasz Rybny W Stylu Południowoindyjskim Z Kokosem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodać fasolkę szparagową i kolejne 4 składniki (przez pomidory); doprowadzić do wrzenia.
Dodaj makaron. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 12 minut lub do makaronu jest miękka.
Wymieszać z bazylią, oregano, pastą pomidorową i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Delikatnie mieszać w rybach; gotować 3 minuty lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Wino uwaga: w południowej Francji wytrawne wino ros jest klasycznym meczem z letnimi smakami gulaszu rybnego. Świeże białe owoce i subtelne jagodowe smaki róży jak Chteau d ' Aqueria Tavel Ros 2006 ($1
są wystarczająco delikatne dla twardych ryb, podczas gdy hojna kwasowość poradzi sobie z pastą pomidorową i bazylią. Te wytrawne wina są najlepsze, gdy są świeże, więc uważaj również na Wydania z 2007 roku, które zaczynają się pojawiać teraz. Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.