Gulasz Rybny Po Turecku

Gulasz Rybny Po Turecku
Turecki gulasz rybny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 7,83 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 1085 kalorii. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka kminku, korzenia imbiru, proszku sumak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć sumaka, możesz podążać za tym daniem głównym z Pikantny bita jogurt z miodem Mudled czerwone maliny i sumak jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Gulasz Rybny Po Turecku, Gulasz Warzywny Po Turecku, oraz Gulasz jagnięcy z tureckimi smakami.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotować 3 szklanki wody i wymieszać z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić 5 minut.
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, i podsmażyć cebulę i zielony pieprz o 5 protokół, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wymieszać w czosnku, i nadal gotować i mieszać około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Wymieszaj karczochy z reserved liquid, kapary z reserved liquid i oliwki. Wymieszaj pomidory, wino, sok z cytryny i 1 szklankę wody (lub tyle, aby osiągnąć pożądaną grubość). Doprawić sumakiem, czerwoną papryką, bazylią, kminkiem, imbirem i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trójkolorowe Chipsy TacoTrójkolorowe Chipsy Taco
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
SumakSumak
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i wymieszać w kawałkach ryb. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut, lub do ryby jest łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Podawać na kuskusie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii

Składniki

4111 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekane duszone pomidory, odsączoneposiekane duszone pomidory, odsączone4111 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekane duszone pomidory, odsączoneposiekane duszone pomidory, odsączone2Batoniki toffi Heathkapary, płyn reservedkapary, płyn reserved2Batoniki toffi Heathkapary, płyn reservedkapary, płyn reserved1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekuskus wytrawnykuskus wytrawny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony świeży korzeń imbirumielony świeży korzeń imbiru1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony świeży korzeń imbirumielony świeży korzeń imbiru2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1zielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana12smallsposiekany koperek lub dowolne świeże zioła, które lubiszposiekany koperek lub dowolne świeże zioła, które lubisz4krewetki i żyłkimielony czarny pieprz do smakumielony czarny pieprz do smaku12 łyżeczki czosnku w proszkukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone12 łyżeczki czosnku w proszkukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarynowane karczochy serca, płyn reservedmarynowane karczochy serca, płyn reserved23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki2Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki2Batoniki toffi Heathproszek sumacproszek sumac2Batoniki toffi Heathproszek sumacproszek sumac4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filety z tilapii pokrojone w kawałkifilety z tilapii pokrojone w kawałki4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filety z tilapii pokrojone w kawałkifilety z tilapii pokrojone w kawałki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 47101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 41małebiała cebula, posiekanabiała cebula, posiekana23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calabiałe wino (opcjonalnie)białe wino (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calabiałe wino (opcjonalnie)białe wino (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn