Gulasz Rybny Cioppino

Gulasz Rybny Cioppino
Gulasz rybny Cioppino to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 33g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 6,53 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy liść laurowy, liście bazylii, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zuppa Di Pesce, Cioppino, czyli gulasz rybny, Łatwy i zdrowy gulasz rybny Cioppino, oraz Cioppino: Dobry Czajnik Ryb dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
w garnku z grubym dnem ustawionym na średnim ogniu, ciepła filiżanka oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać czosnek i pory i saute aż zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
3
Dodaj tymianek oregano, płatki czerwonej papryki, sól, pieprz i koper włoski. Kontynuuj gotowanie kolejne 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Dodaj zielony pieprz, seler i marchew, saute o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
5
Dodaj pastę pomidorową, mieszając, aż zacznie się karmelizować, około 2 minut. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać 2 szklanki wina. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej. Dusić i zmniejszyć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodaj liść laurowy, pomidory z sokiem, sok z małży, i Worcestershire. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć garnek i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Usunąć liść laurowy. Za pomocą miksera zanurzeniowego z grubsza puree podstawę zupy. Przyprawę dostosuj do smaku solą i pieprzem. Możesz zrobić cioppino naprzód do tego punktu. Przechowywać w lodówce do 3 dni. W dużej patelni z pokrywą ustawioną na średnim ogniu, ogrzać Pozostałe 1 szklankę białego wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodać małże, przykryć i pary. potrząsając patelnię od czasu do czasu, aż większość Małży otworzyć, o 6 protokół. Nieotwarte małże należy wyrzucić. Otwarte małże przełożyć na talerz i odstawić w ciepłe miejsce. Przecedzić płyn przez gazę prosto do bazy cioppino. Doprowadzić bazę na wolnym ogniu. dodaj ryby i krewetki do garnka, mieszając połączyć. Gdy krewetki są różowe i gotowane przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Dodaj przegrzebki, kalmary, gotowane małże (z lub bez muszli, jak uważasz za stosowne) i posiekaną natkę pietruszki. Dusić jeszcze o 1 minutę. Chochla cioppino do ciepłych płytkich misek,
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
CioppinoCioppino
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
10
Dekoruj bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
11
Podawać na ciepło.

Składniki

1liść laurowy liść laurowyliść laurowy liść laurowy1zielona papryka (rdzeniowa, Siewna i posiekana) zielona paprykazielona papryka (rdzeniowa, Siewna i posiekana) zielona papryka1(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków794Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokrojone w kostkę (28 oz) puszka pomidorów pokrojonych w kostkępomidory pokrojone w kostkę (28 oz) puszka pomidorów pokrojonych w kostkę1marchew (z grubsza posiekana) marchewmarchew (z grubsza posiekana) marchew1łodygaseler (grubo posiekany) łodyga seleraseler (grubo posiekany) łodyga selera4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonamikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonami18małże małżemałże małże7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino1żarówka kopru włoskiego (rdzeniowana, przycięta obrana, przycięta i cienko pokrojona) żarówka kopru włoskiego (rdzeniowana, przycięta obrana, przycięta i cienko pokrojona)227Orzechy dowolne (posiekane)jędrna biała rybajędrna biała ryba2(zima)posiekane świeże liście bazyliiposiekane świeże liście bazylii1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeże liście tymianku, mieloneświeże liście tymianku, mielone4(może być lub przeglądać)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2pory (białe i bladozielone części, posiekane, umyte, suszone i grubo posiekane) porypory (białe i bladozielone części, posiekane, umyte, suszone i grubo posiekane) pory1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2(może być lub przeglądać)świeże mielone liście oreganoświeże mielone liście oregano596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki227Orzechy dowolne (posiekane)pierścienie calamripierścienie calamri1(może być lub przeglądać)oliwa z oliwek plus 2 łyżki oliwy (najlepszej jakości) do skropieniaoliwa z oliwek plus 2 łyżki oliwy (najlepszej jakości) do skropienia227Orzechy dowolne (posiekane)majonez i więcej, w razie potrzebymajonez i więcej, w razie potrzeby227Orzechy dowolne (posiekane)1 mała cukinia, nieobrana i posiekana1 mała cukinia, nieobrana i posiekana227Orzechy dowolne (posiekane)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska mieszanka przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska mieszanka przypraw)2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)12 do 16 bułek kanapkowych12 do 16 bułek kanapkowych

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn