Gulasz jagnięcy z dynią piżmową

Gulasz jagnięcy z dynią piżmową
Gulasz jagnięcy z dynią piżmową może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 19 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,77 USD za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 55 minut. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest idealna na jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pełnej 30. Mieszanka tymianku, oleju roślinnego, pomidorów z puszki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 74%, to danie jest solidne. Gulasz z jagnięciny i dyni piżmowej, pikantny gulasz jagnięcy z dynią piżmową i indyjski gulasz letni: gulasz z dyni piżmowej, kokosa i soczewicy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Doprawić jagnięcinę solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Rozgrzej 1 łyżkę oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Smażyć i mieszać 1/2 kostek jagnięcych na gorącym oleju, aż zrumienią się ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Podsmażone mięso przełożyć łyżką cedzakową na talerz, zachowując odciek w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do holenderskiego piekarnika. Gotuj i mieszaj drugą połowę kostek jagnięcych, aż zrumienią się ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Przełożyć jagnięcinę na talerz. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Gotuj i mieszaj cebulę, marchewkę i czosnek w holenderskim piekarniku, aż lekko zmiękną, od 3 do 5 minut. Wymieszaj kostki jagnięce i nagromadzony sok, pomidory, bulion wołowy, tymianek i rozmaryn w mieszance cebuli i zagotuj, zdrapując przyrumienione kawałki jedzenia z dna patelni drewnianą łyżką. Przykryj piekarnik holenderski pokrywą żaroodporną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Gotuj gulasz w zakrytym holenderskim piekarniku w nagrzanym piekarniku, aż jagnięcina będzie miękka, od 2 do 3 godzin. Wymieszaj kostki dyni piżmowej w gulaszu, wyjmij z piekarnika holenderskiego i wróć do nagrzanego piekarnika, aż dynia będzie miękka, czyli od 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz można łączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Nickel & Nickel Branding Iron Cabernet Sauvignon. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 110 dolarów.
Znakowanie niklem i niklem Żelazo Cabernet Sauvignon
Znakowanie niklem i niklem Żelazo Cabernet Sauvignon
Branding Iron Vineyard Cabernet Sauvignon ma aromaty dzikich jagód i lasu, które wyróżniają tę winnicę nawet w chłodniejszym roku. Ziemia i szałwia uzupełniają owoce i nadają głębię smaku na środkowym podniebieniu. Pikantne składniki dębu i wanilii dodają złożoności, a delikatne taniny z tego rocznika są teraz przystępne.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn