Guinness, melasa i budyń imbirowy

Guinness, melasa i budyń imbirowy
Guinness, melasa i budyń imbirowy wymaga około 6 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1022 kalorii, 17g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 165 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Jeśli masz, jedzenie jabłka, mielony imbir i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Budyń jabłkowy z melasą, Biszkopt z melasy imbirowej, oraz Tarta Melasowa Z Twarogiem Imbirowym.

Instrukcje

1
W misce wymieszać suszone owoce, imbir, skórkę pomarańczową i sok oraz Guinness. Przykryć i pozostawić do namoczenia na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
GuinnessGuinness
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Smar 2 x 1,2-litrowe miseczki budyniowe. Zagotować czajnik z wodą. Aby przygotować parowce, umieść dopasowaną do siebie miskę lub talerz w podstawie 2 dużych, głębokich rondli, wystarczająco dużych, aby pomieścić miseczki budyniowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem brandy) do mieszanki owoców i dobrze wymieszaj, upewniając się, że nie ma kieszeni mąki. Podzielić między przygotowanymi umywalkami i przykryć masłem do pieczenia pergaminem i pokrywką foliową. Związać sznurkiem, aby zabezpieczyć i zrobić uchwyt do łatwego podnoszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Stań budynie na odwróconych misek lub talerzy w rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać wystarczającą ilość wrzącej wody, aby dostać się do połowy boków miski, przykryć szczelnie dopasowaną pokrywą i parować przez 6 godzin, uzupełniając w razie potrzeby wodą. Jeśli Twoje pokrywki zaczynają grzechotać, gdy gotują puddingi, umieść na górze kilka ciężkich puszek, aby je przytrzymać. Po ugotowaniu puddingi mogą dojrzewać do 1 roku w chłodnym ciemnym miejscu, więc jeśli zjesz tylko jeden w tym roku, to dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Aby służyć, podgrzać w parowarze przez 1 godzinę, aż rurociągi będą gorące przez całą drogę. Płomień z brandy, jeśli chcesz, jak przynieść go do stołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn