Guacamole z boczkiem, grillowanymi rampami (lub zieloną cebulą) i zapiekanymi Tomatillo

Guacamole z boczkiem, grillowanymi rampami (lub zieloną cebulką) i pieczonym Tomatillosem to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 618 kalorii, 9g białka, oraz 59G tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka Tomatillo, sok z limonki, serrano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Guacamole z pieczonym Tomatillo, Guacamole Z Pieczonym Tomatillo, oraz Guacamole z pieczonym Tomatillo i papryką Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill gazowy do średniego lub zapalonego grilla węglowego i pozwól mu się spalić, aż węgiel będzie średnio gorący i pokryty szarym popiołem.
Ułożyć połówki tomatillos wyciąć stronę w dół na obramowanej blachy do pieczenia lub metalowej patelni do pieczenia i przesuń na grilla.
Posmaruj rampy (lub zieloną cebulę lub szczypiorek czosnku) olejem.
Połóż je bezpośrednio na grillu, wraz z chile (nie wymaga oleju). Grilluj rampy (lub ich stojaki) i chile, obracając się od czasu do czasu, aż będą miękkie i bogato rumiane-rampy potrwają od 4 do 5 minut, chile około 1
Gotować pomidory o 3 do 4 protokół, aż miękkie i rumiane z jednej strony, następnie odwrócić je i gotować z drugiej strony. Spokojnie. Rampy drobno posiekać (itp.) i chile, a następnie zeskrobać do dużej miski. Pokroić tomatillo na małe kawałki i zeskrobać je rampami, a następnie zeskrobać w dowolnym soku, który pozostaje na blasze do pieczenia.
Podczas gdy grillowane warzywa są chłodzenia, gotować boczek w jednej warstwie w dużej patelni na średnim ogniu, obracając raz na jakiś czas, aż rumiane i chrupiące, o 10 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, a następnie pokroić na małe kawałki.
Przeciąć awokado na pół, uruchamiając nóż wokół dołu od góry do dołu i z powrotem do góry. Przekręć połówki w przeciwnych kierunkach, aby zwolnić dół z jednej strony każdego awokado.
Usuń dół, a następnie zgarnij mięso z każdej połowy do miski z Tomatillo. Staromodnym masherem do ziemniaków, dużym widelcem lub tylną dużą łyżką, grubo rozgnieść awokado z mieszaniną tomatillo. Wymieszaj sok z limonki, kolendrę i połowę boczku. Smak i doprawić solą, zwykle około 1 łyżeczki. Przykryć folią prasowaną bezpośrednio na powierzchni guacamole i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy do podania.
Gdy nadejdzie ten czas, zeskrobać guacamole do naczynia i posypać pozostałym boczkiem.
Rampy są dostępne tylko wiosną i tylko w niektórych częściach Stanów Zjednoczonych; jeśli twoja jest w tej okolicy, prawdopodobnie znajdziesz je tylko na rynkach rolnych lub w sklepach specjalistycznych. Szczypiorek czosnkowy (wyglądają jak szczypiorek, ale są płaskie, o wyraźnym aromacie czosnku)jest zwykle obfitowany na rynkach azjatyckich; są wieloletnie i łatwe w uprawie, co robię. Uwielbiam je smażone lub grillowane na ich słodki, zielony smak garlicky. Zielone cebule są łatwe do znalezienia wszędzie, każdego dnia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.