Guacamole z boczkiem, grillowanymi rampami (lub zieloną cebulą) i zapiekanymi Tomatillo

Guacamole z boczkiem, grillowanymi rampami (lub zieloną cebulą) i zapiekanymi Tomatillo
Guacamole z boczkiem, grillowanymi rampami (lub zieloną cebulką) i pieczonym Tomatillosem to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 618 kalorii, 9g białka, oraz 59G tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka Tomatillo, sok z limonki, serrano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Guacamole z pieczonym Tomatillo, Guacamole Z Pieczonym Tomatillo, oraz Guacamole z pieczonym Tomatillo i papryką Chipotle dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill gazowy do średniego lub zapalonego grilla węglowego i pozwól mu się spalić, aż węgiel będzie średnio gorący i pokryty szarym popiołem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Ułożyć połówki tomatillos wyciąć stronę w dół na obramowanej blachy do pieczenia lub metalowej patelni do pieczenia i przesuń na grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Posmaruj rampy (lub zieloną cebulę lub szczypiorek czosnku) olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
SzczypiorekSzczypiorek
CzosnekCzosnek
RampyRampy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Połóż je bezpośrednio na grillu, wraz z chile (nie wymaga oleju). Grilluj rampy (lub ich stojaki) i chile, obracając się od czasu do czasu, aż będą miękkie i bogato rumiane-rampy potrwają od 4 do 5 minut, chile około 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
RampyRampy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Gotować pomidory o 3 do 4 protokół, aż miękkie i rumiane z jednej strony, następnie odwrócić je i gotować z drugiej strony. Spokojnie. Rampy drobno posiekać (itp.) i chile, a następnie zeskrobać do dużej miski. Pokroić tomatillo na małe kawałki i zeskrobać je rampami, a następnie zeskrobać w dowolnym soku, który pozostaje na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Papryka ChiliPapryka Chili
SokSok
RampyRampy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Podczas gdy grillowane warzywa są chłodzenia, gotować boczek w jednej warstwie w dużej patelni na średnim ogniu, obracając raz na jakiś czas, aż rumiane i chrupiące, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Odcedzić na papierowych ręcznikach, a następnie pokroić na małe kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Przeciąć awokado na pół, uruchamiając nóż wokół dołu od góry do dołu i z powrotem do góry. Przekręć połówki w przeciwnych kierunkach, aby zwolnić dół z jednej strony każdego awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Usuń dół, a następnie zgarnij mięso z każdej połowy do miski z Tomatillo. Staromodnym masherem do ziemniaków, dużym widelcem lub tylną dużą łyżką, grubo rozgnieść awokado z mieszaniną tomatillo. Wymieszaj sok z limonki, kolendrę i połowę boczku. Smak i doprawić solą, zwykle około 1 łyżeczki. Przykryć folią prasowaną bezpośrednio na powierzchni guacamole i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
KolendraKolendra
AwokadoAwokado
ZiemniakZiemniak
BoczekBoczek
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Gdy nadejdzie ten czas, zeskrobać guacamole do naczynia i posypać pozostałym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
BoczekBoczek
11
Dekoruj liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1
Rampy są dostępne tylko wiosną i tylko w niektórych częściach Stanów Zjednoczonych; jeśli twoja jest w tej okolicy, prawdopodobnie znajdziesz je tylko na rynkach rolnych lub w sklepach specjalistycznych. Szczypiorek czosnkowy (wyglądają jak szczypiorek, ale są płaskie, o wyraźnym aromacie czosnku)jest zwykle obfitowany na rynkach azjatyckich; są wieloletnie i łatwe w uprawie, co robię. Uwielbiam je smażone lub grillowane na ich słodki, zielony smak garlicky. Zielone cebule są łatwe do znalezienia wszędzie, każdego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
SzczypiorekSzczypiorek
CzosnekCzosnek
RampyRampy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn