Guacamole
Guacamole jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor śliwkowy, czosnek, awokado hass i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole, Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym, oraz Smażona Zielona babka z Guacamole i krewetkami (Tostada de Plátano con Camarones y Guacamole) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę moczyć w zimnej wodzie przez 15 minut.
Odcedzić i przelać do dużej miski.
Na desce do krojenia czosnek lekko posypać 1/4 łyżeczki soli i rozbić na pastę z boku noża kucharza.
Przenieść pastę do miski z cebulą.
Za pomocą noża przeciąć awokado na pół, obracając się wokół nasion.
Usunąć nasiona i wyrzucić. Używając noża, ostrożnie wykonaj kilka cięć w miąższu awokado. Za pomocą łyżki, miąższ awokado miąższ miąższu z cebulą i czosnkiem. Powtórz z pozostałym awokado.
Dodaj sok z limonki, kolendra, pomidor, i jalapeno, do smaku,do awokado. Używając gumowej szpatułki lub dużego widelca, mieszaj aż do połączenia, zachowując grubą masę guacamole. Doprawić solą, do smaku.