Grzyby w Escabèche z czerwoną papryką i Chiles de Arbol
Grzyby w Escabèche z czerwoną papryką i Chiles de Arbol wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 139 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na $3.95 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka boczniaków, liści pietruszki, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Grzyby W Escabeche Z Czerwoną Papryką I Chiles De Árbol, Grillowana papryka, cebula i pieczarki, oraz Śródziemnomorska papryka nadziewana z kuskusem, kurczakiem i pieczarkami.
Instrukcje
1
Char papryki nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 15 minut. Obrać i nasiona papryki, a następnie pokroić wzdłuż na paski o szerokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać pieczarki; posypać solą i pieprzem i smażyć, aż grzyby zmiękną, ale nadal zachowują kształt, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczarki Białe
Sól I Pieprz
Grzyby
4
Przenieść grzyby do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj 2 łyżki oleju do tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać grzyby shiitake; posypać solą i pieprzem i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Sól I Pieprz
7
Przenieść grzyby do tej samej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Podgrzać 1 łyżkę oleju w tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać boczniaki; posypać solą i pieprzem i smażyć do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczniaki
Sól I Pieprz
10
Przenieść grzyby do tej samej miski; patelnia rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Toast chiles de árbol w małej patelni na dużym ogniu, aż dopiero zaczynają ciemnieć, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Przenieść 3 chiles do spice mill i drobno zmielić; rezerwy pozostałe całe chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
13
Rozgrzać 1/2 olej puchar w reserved patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Dodaj cebulę i smażyć, aż przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
15
Dodać czosnek i 5 kolejnych składników, 1/4 łyżeczki zmielonych chiles de árbol, a pozostałe 6 całych chiles de árbol; wymieszać do okrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Czosnek
16
Dodać 3 szklanki wody i obu octów; doprawić obficie solą. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, a następnie wlać mieszaninę octu na grzyby w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Ocet
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
17
Dodaj paski czerwonej papryki. Całkowicie fajne. Przykryć i schłodzić przez noc. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
18
Szczep grzyb escabeche na dużej misce. Ułożyć odsączone grzyby na dużym talerzu; wyrzucić ząbki czosnku i liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Liście Laurowe
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Grzyby skropić marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Marynata
20
Udekorować listkami pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
21
* Dostępne w niektórych supermarketach, sklepach z artykułami spożywczymi i rynkach łacińskich.
1
Rezerwować soki z marynowanych grzybów. Wszelkie resztki grzybów można zwrócić do soków i przechowywać w lodówce. Są świetnym dodatkiem do kanapek
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Campo Viejo Cava Brut rosé z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.