Grzyb Migdałowy Kurczak
Grzyb migdałowy kurczak trwa około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Za 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 812 kalorii, 52g białka, oraz 51g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ząbków czosnku, maślanki, grzybów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Grzybowo-Migdałowa, Kremowy makaron Grzybowo-migdałowy, oraz Kalafior z sosem Grzybowo-migdałowym.
Instrukcje
Na patelni podsmaż grzyby i czosnek na maśle; odstawić.
Połącz paprykę cytrynową i cayenne; posyp kurczaka i odstaw na 10 minut. W płytkiej misce wymieszaj jajka, maślankę i sól. W innej misce wymieszaj bułkę tartą, migdały, bazylię i oregano. Zanurz kurczaka w mieszance maślanki, a następnie w mieszance miękiszu, dobrze pokrywając.
Miejsce w 13. x 9-w. blacha do pieczenia; posypać mieszanką grzybów. Przykryj i piecz w 350° przez 50 minut. Odkryj i piecz 20 minut dłużej. W razie potrzeby posyp serem i odstaw na 5 minut.