Grzanki Z Pieczonych Krewetek

Grzanki Z Pieczonych Krewetek
Pieczone tosty z krewetek wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 32. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 18 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mirin, sos sojowy, krewetki w skorupie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Grzanki Z Pieczonych Krewetek, Grzanki Z Krewetkami Sezamowymi, oraz Grzanki Z Masłem Krewetkowym.

Instrukcje

1
Gotować czosnek i imbir w oleju w 8-do 9-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną i pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj mirin, sos sojowy i sól (pomiń sól, jeśli dokonywanie przed; patrz uwaga kucharzy, poniżej) i gotować na wolnym ogniu, mieszając, 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SólSól
3
Przelać marynatę do miski i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj krewetki i kolendry, podrzucając do herbu, i marynować, pokryte i schłodzone, 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KrewetkiKrewetki
5
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Obróć bochenek chleba na bok i równomiernie wyciąć skorupę z dna bochenka za pomocą długiego ząbkowanego noża, odrzucając skorupę, a następnie wyciąć plasterek o grubości 3/8 cala od dołu i przyciąć skorupę z boków plasterka. Umieścić kawałek na blasze do pieczenia (rezerwy resztę bochenka do innego użytku) i piec, obracając się raz, aż do wyschnięcia, ale nie kolorowe, 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bochenek ChlebaBochenek Chleba
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć chleb z piekarnika, ale pozostawić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Natychmiast zwiększyć temperaturę piekarnika do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Rozprowadź top gorących tostów z całej mieszanki krewetek, pakując go w grubą, równą warstwę i całkowicie pokrywając powierzchnię. Upewnij się, że temperatura piekarnika osiągnęła 246°, a następnie piec krewetki tosty aż polewa jest gotowane przez, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przełożyć dużą płaską łopatką do stojaka, aby ostygnąć 5 minut, a następnie przenieść do deski do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
11
Połówki krewetki tost poprzecznie Z bardzo ostrym nożem, a następnie pokroić każdą połowę wzdłuż na czwarte, co 8 Paski łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
12
Każdy pasek pokroić na 4 kawałki.
13
Podawać tosty ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
14
* Dostępne na rynkach azjatyckich i niektórych supermarketach.
1
Krewetki można marynować (bez soli w marynacie) do 4 godzin. Wymieszać sól przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
SólSól

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Magazyn