Grzanki Z Pieczonych Krewetek

Grzanki Z Pieczonych Krewetek
Pieczone tosty z krewetek wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 32. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 18 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mirin, sos sojowy, krewetki w skorupie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Grzanki Z Pieczonych Krewetek, Grzanki Z Krewetkami Sezamowymi, oraz Grzanki Z Masłem Krewetkowym.

Instrukcje

1
Gotować czosnek i imbir w oleju w 8-do 9-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną i pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj mirin, sos sojowy i sól (pomiń sól, jeśli dokonywanie przed; patrz uwaga kucharzy, poniżej) i gotować na wolnym ogniu, mieszając, 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SólSól
3
Przelać marynatę do miski i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj krewetki i kolendry, podrzucając do herbu, i marynować, pokryte i schłodzone, 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KrewetkiKrewetki
5
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Obróć bochenek chleba na bok i równomiernie wyciąć skorupę z dna bochenka za pomocą długiego ząbkowanego noża, odrzucając skorupę, a następnie wyciąć plasterek o grubości 3/8 cala od dołu i przyciąć skorupę z boków plasterka. Umieścić kawałek na blasze do pieczenia (rezerwy resztę bochenka do innego użytku) i piec, obracając się raz, aż do wyschnięcia, ale nie kolorowe, 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bochenek ChlebaBochenek Chleba
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć chleb z piekarnika, ale pozostawić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Natychmiast zwiększyć temperaturę piekarnika do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Rozprowadź top gorących tostów z całej mieszanki krewetek, pakując go w grubą, równą warstwę i całkowicie pokrywając powierzchnię. Upewnij się, że temperatura piekarnika osiągnęła 246°, a następnie piec krewetki tosty aż polewa jest gotowane przez, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przełożyć dużą płaską łopatką do stojaka, aby ostygnąć 5 minut, a następnie przenieść do deski do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
11
Połówki krewetki tost poprzecznie Z bardzo ostrym nożem, a następnie pokroić każdą połowę wzdłuż na czwarte, co 8 Paski łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
12
Każdy pasek pokroić na 4 kawałki.
13
Podawać tosty ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
14
* Dostępne na rynkach azjatyckich i niektórych supermarketach.
1
Krewetki można marynować (bez soli w marynacie) do 4 godzin. Wymieszać sól przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
SólSól

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Magazyn