Grzanki z kapusty i grzybów
Grzanki z kapusty i grzybów to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz masło, borowiki, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Grzanki z kapusty i grzybów, Grzanki grzybowe z Rocchettą, oraz Karczochy I Grzanki.
Instrukcje
W małej żaroodpornej misce przykryj suszone borowiki 1 szklanką wrzącej wody i odstaw do zmiękczenia, około 15 minut.
Odcedzić porcini i zarezerwować moczenie cieczy. Porcini drobno posiekać.
Na dużej patelni, roztopić 2 łyżki masła.
Dodać porcini i shiitake i doprawić solą i pieprzem. Gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż shiitake zmiękną i lekko rumiane, o 8 protokół.
Dodać szalotka i czosnek i gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodaj płyn do namaczania porcini, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie. Gotować, aż płyn odparuje, około 5 minut. Zeskrobać mieszaninę do miski.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła do patelni.
Dodać kapustę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż kapusta będzie bardzo miękka, około 15 minut.
Dodaj kilka łyżek wody do patelni, jeśli wygląda na suchą. Powrót mieszaniny grzybów na patelnię.
Dodaj śmietanę i estragon i gotuj na wolnym ogniu, aż krem prawie odparuje, o 5 protokół.
Podgrzej żeliwną patelnię grillową.
Posmaruj chleb olejem i grilluj na dużym ogniu, obracając raz, aż do upieczenia.
Na tosty rozprowadzić mieszankę kapustowo-grzybową i podawać.