Grzanki przegrzebkowe z kawiorem Wasabi
Grzanki przegrzebkowe z kawiorem Wasabi to Wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Jedna porcja zawiera 30 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, kawior wasabi, chleb kanapkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Kawior wędzony i Hummus na grzankach Pita, Panko Crusted Wasabi Salmon with Orange Wasabi Cream Sauce, oraz Chili Lime Texas Caviar (Cowboy Caviar).
Instrukcje
Lekko posmarować chleb z obu stron roztopionym masłem. Używając krajalnicy do ciastek o średnicy 1,5 cala, Wytnij 4 rundy z każdej kromki chleba. Ułóż chleb na blasze do pieczenia i tosty przez 5 do 6 minut, lub do lekko złoty.
Niech tosty ostygną na blasze do pieczenia. Zostaw włączony piekarnik.
Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła na małej patelni.
Dodać mielone szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 2 protokół. Zeskrobać gotowane szalotki do robota kuchennego i ostudzić.
Dodać imbir i pulsować aż do połączenia.
Dodaj przegrzebki i proces do pasty.
Przenieść mus przegrzebek do worka ciasta wyposażony w 1/2-calowy Okrągły czubek lub plastikową torbę z rogu odcięty. Wymieszać 1/2 łyżeczki musu na tosty. Ewentualnie łyżkę musu na toastach.
Za pomocą palca lub szczotki do ciast, wygładzić wierzch musu przegrzebek z płynem do trawienia imbiru.
Piec grzanki przegrzebek przez około 5 minut lub aż szczyty są twarde, ale nie gumowate.
Ostudzić, następnie górną połowę każdego tosta z kawiorem, a drugą połowę posypać sezamem.
Udekorować plasterkami zieleni scallion i służyć tosty w temperaturze pokojowej.
Make Ahead: mus przegrzebek można przechowywać w lodówce do 1 dnia.
Rekomendacja win: Stuckey: Wysokokwasowe, niskoalkoholowe niemieckie wina, takie jak ostry, mineralny 1997 Lingenfelder Grosskarlbacher Osterberg Sptlese Riesling, idą ze wszystkim, co ma imbir lub wasabi-a tosty mają oba.Triffon: chrupiący Trimbach Riesling z Alzacji z 1995 r. również radzi sobie z słonym smakiem kawioru, jeśli nie lepiej, niż bardziej tradycyjny Szampan; istnieje również iluzja słodyczy, która pasuje do słodyczy przegrzebków.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.