Grzanki grochowe i feta
Grzanki grochowe i feta to lacto ovo vegetarian przepis z 5 porcjami. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Jeśli masz mżawka oliwy z oliwek, wycięte z bagietki, mięty, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 78 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tastetrotting: grzybowe grzanki grochowe z miętą, Toasty z fety i rzodkiewki, oraz Wstążka Ze Szparagów, Miętowo-Groszkowe Pesto.
Instrukcje
Do miski włóż rozmrożony groszek, jogurt, posiekaną miętę, skórkę z cytryny oraz sok i trochę przypraw. Dobrze rozgnieść masą ziemniaczaną. Mieszankę grochu podzielić między grzanki, a następnie rozsypać trochę fety na wierzchu każdej z nich z odrobiną pieprzu. Ułożyć na talerzu, rozsypać z większą ilością liści mięty i mżawką oleju.